Berlin 2017.2

Ferievognen i Berlin, efteråret 2017.2

D.7.9

Så skal vi ind til Berlin, det er jo egentlig den by vi er kommet for at besøge. Vi tager bussen, X34, der kører lige uden for campingpladsen ind til Zoologisk have, hvor der er en busstation. Det er ret fint at bruge den bus, så sidder man og nyder turen, og kan følge med i alt det man ikke ser, når man selv er chauffør.


Da vi er nået næsten ind til endestationen, oplever vi at vejen er spærret af et enormt antal politibiler og kampklædte politifolk, så der er det rene trafikkaos, og vi må stå af bussen midt i et trafikkryds. Det er da lidt grænseoverskridende at stå ud af bussen på den måde, og se sig omgivet af beredne politiflok, og skarpskytter på tagene rundt om en'.

Så er det spændende om vi slipper væk uden at blive anholdt, eller skudt.

Det virker ret bombastisk, næsten som at deltage i en Amerikansk actionfilm.

Puuha! vi slipper helskindet ud af bussen, og går ned mod Zoologisk have.

Hold da helt op!! hvad mon der er gang i her? Håber ikke der sker alvorlige ting. Her er biler bevæbnet med maskingeværer, og kampklædt politi over det hele. Vi må hellere se at komme lidt væk, inden der sker alvorlige ting.

Puuha! nu er vi vist sluppet væk fra det værste? Vi finder senere ud af at der har været en eller anden vigtig statsmand på besøg, så derfor er der et enormt opbrud af kampklædt politi alle vegne her ved Zoo-området. Skarpskytter på tagene, og kampklædt politi er vi ikke vant til der hvor vi kommer fra, så det er da en oplevelse at ramle ind i det i en ferie.

Nu er vi vist sluppet væk fra alt det beredne politi.

Vi kommer forbi: Kaiser_Wilhelm- Gedenken Kirche, og er lige inde og se lidt ind i kirken.

Det er virkelig et flot interiør, så vi tager lige et par billeder med hjem.

Flot stykke historie, om en der bliver hyldet af sine undersåtter.

Her er meget smukt, og stemningsfuldt.

Farvevalget er da fantastisk smukt, man bliver i godt humør af at se dette smukke etablissement.

Lige et billede op af den smukke gamle kirke, inden vi går videre.

Lige et billede af den flotte skyline her ved gedenken kirche.

Vi går hen til Europa-center for at få købt os et par Berlin-card, så vi kan bruge de gode offentlige transportmidler, der er i Berlin. Det koster for fem dage 82 EUR, for os to, og så kan vi køre med alt hvad der findes af offentlige transportmidler i Berlin, det må siges at være ret billigt. Det giver samtidig adgang til en del seværdigheder rundt i byen.

Det er skønt at være i en "ny" by, også selv om vi faktisk har været her i Berlin flere gange.

Flot springvand, med lidt fine detaljer.

Vi er lige inde og kigge lidt i Europa-centret, og benytter os af lejligheden til at nyde en kop kaffe, med tilhørende kage til, inden vi går videre ud i Berlin, helt uden paner for hvad vi skal se, og hvor vi skal hen, i den dejlige by.

Hygge med god kaffe i Europa-centret! skønt at være afsted.

Her kan man da se at vi er i det skønne Berlin, med de flotte bjørne.

Efter kaffen og hyggen, er vi igen ude i det pulserende liv i Berlin. Vi står i lang tid ov venter på en bus der ikke kommer? Senere finder vi ud af at den gade vi står og venter i er lukket af for bustrafik på grund af ham den statsleder, der er på besøg i Berlin. Vi har faktisk stået i ret lang tid, så nu er vi vist klar til at få noget ordentligt at spise. Vi går ind i en restaurant der er lige bag ved busstoppestedet, og spiser den dejligste middag man kan tænke sig.

Se nu bare der! et par skarpskytter oppe på et hotel, håber da at de ved hvad de skal holde øje med.

Sikke da en høj ven. Marianne har fundet sig her i Berlin.

Her kan i se hvad den flotte høje mand hedder.

Nu har jeg et værre hyr' med Marianne! hun samler på elefanter, og vil ha' denne her med hjem til samlingen???

Vi skal lige ha' et kig ind i Zoologisk have, vi er her for at finde en bus til, et eller andet sted hen.

Flotte fyre vi møder her i Berlin.

Skal da lige ha' disse flotte statuer med hjem.

Holocaust monumentet: i Berlin, til minde om næsten 6 millioner myrdede jøder.

Det er helt sikkert ikke for sjov at man har bygget dette sted.

Hvad laver du Marianne? Ikke plukke fra træerne.

Sikke da en fin bil, mon vi kan tage den til: Brandenburger Tor? Eller den for overfyldt?

Trabanten ville ikke ha' os med, så vi går hen til den flotte historiske triumfbue.

Toppen af det flotte Brandenburger Tor skal lige med her.

Vi får lige en flink mand til at tage et billede af os to, så i kan se at vi har været her. Vi er da heldige at den søde unge pige gerne vil være med på billedet, det må hun da også gerne. Vi går hen og finder et sted at nyde en kop kaffe, så kan vi sidde og nyde livet med at kigge på alle de mange mennesker der hygger sig her på den smukke plads, og gade.

Her sidder vi da fint, med en dejlig udsigt til de store seværdigheder, og kaffen er rigtig god.

Vi har et flot kig til det berømte: hotel Adlon, her hvor vi sidder og nyder livet.

Til den anden side ser vi lige på Brandenburger Tor. Så her er et billede af toppen, med smukke lamper som ekstragevinst.

Fin hestevogn, med flotte heste, og en rigtig kusk.

Så er vi afsted igen, her ser vi: Berliner dom, og det flotte fjernsynstårn, på vores vej.

Det er da en fantastisk smuk kirke, som vi her ser toppen af.

Hold da helt op!! vi er da vist kommet nogle år tilbage i tiden her.

Her er vi nået til, Altes Museum i Berlin, det er da også ret flot.

Lige et billede af den smukke Berliner dom, her fra parken ved Altes museum.

Vi skal hen til Alexanderplatz, som vi kan se et stykke fremme, hvor fjernsynstårnet står og smyger sig højt op i himmelen. Det er altså spændende sådan at være her i denne fantastiske by, der har oplevet så meget gennem historien. Vi vil finde en bus tilbage til vores bus x34, der skal køre os hjem til Ferievognen igen.

Tilbage ved Zoologisk have, kan vi se at der stadig er kraftig overvågning over stedet.

Vi slipper heldigvis forbi alle de skarpskytter, og er snart ombord i vores bus, og på vej hjem til vores rullende hjem. Det er en fornøjelse at bruge de offentlige transportmidler her i Berlin, det er billigt, og det virker, hvilket men ikke kan sige om dem vi har hjemme i Danmark mere. Der er det lykkedes de ansvarlige at splitte det hele ad, så det enten ikke er der mere, eller det er blevet så dyrt at folk kører i deres biler i stedet. Det gode system vi har brugt årtier på at bygge op, er blevet ødelagt af ultraliberale politikere, der ikke tænker i andet, end at alt offentligt skal spares væk.  (Undskyld det lille sure opstød, men det må altså frem i lyset, også her.)


D.9.9

Ny dejlig dag, hvor vi også tager x34 ind til Berlin. Det er jo ikke en bette provinsby, så man kan sagtens bruge mange dage derinde, også uden at ha' set mere end en brøkdel af alt det der værd at se.

Vi skal ifølge Marianne ud og se et bogtræ, der skulle stå ude i en af de gamle bydele, så afsted det går, med bus og tog.

Først er vi nu ude og se Checkpoint Charlie, det er et must at se dette historiske sted.

Marianne står ved indgangen til et meget råt udseende museum om muren, og det gamle østtyskland.

Det er ikke nemt at forestille sig hvordan her har været før murens fald. Nu er det turister, og lidt folkklora-agtigt i stedet! dejligt at ingen ikke risikerer at blive skudt mere, når de passerer "grænsen".

Vi skal lige ha' et nærbillede af de to flotte fyre, der står og passer på grænsen.

Flot gammel hjørnebygning, der stadig bærer præg af gamle tider.

Nu vil vi tage en sporvogn/S-tog, og se om vi kan finde det bogtræ Marianne har besluttet at vi skal se lidt på. Vil ikke igen undlade at rose det fantastiske transportsystem de har bygget op her i Berlin, det fungerer fantastisk godt, og er billigt i forhold til det vi har brudt ned herhjemme.

Så er vi på vej med futteren mod nye oplevelser.

Efter noget traven rundt for at finde det: bogtræ, finder vi det endelig. Vi havde enorme forventninger til at se det stykke historie fra en svunden tid, så vi må nok indrømme at vi blev lidt skuffede over det, da vi endelig fandt det. Det gode ved at vi måtte lede ret meget for at finde det er så at vi så en bydel af Berlin, som vi aldrig ville have besøgt. Efter at ha' foreviget det gamle stykke af en vigtig historie i Berlin, hopper vi på en sporvogn, og kører ind til Alexanderplaz.

Vil da ikke undlade at gøre opmærksom på at det har regnet en del mens vi gik rundt og ledte efter det træ. Det har disse to søde børn da heldigvis taget bestik af, og sikret sig ikke at blive våde. Vil også gerne anbefale at man besøger det bogtræ hvis man er i Berlin, da området er ret interessant at gå rundt i. Her møder man ikke turister, men er blandt de lokale, og kan spise på de lokale spisesteder sammen med de lokale, hvilket er rigtig hyggeligt. Klik endelig også på det link der er til en historie om det bogtræ, så får i en god information om historien bag træet.

Vel ankommet til den flotte: Alexanderplaz, går vi ind og spiser lidt god mad i det flotte Kaufhaus, der ligger ved pladsen. Her betaler vi efter vægt på tallerknen, det er da ret smart, og maden er god, så igen må vi konstatere at Tyskland, og Berlin er gode steder at besøge, når man er på tur med sit rullende hjem.

Det er da et ret flot motiv, synes vi ihvertfald. Nu vil vi finde et køretøj ind til: Potsdammer-platz, bare lige for at hygge lidt, vi har jo ikke lavet planer for besøget her i Berlin, men tager rundt sådan lidt på hurtige beslutninger, så får vi ikke stress.

Vi er hurtigt ved den flotte plads, og skynder os ind i det flotte Sonycenter, det regner nemlig.

Dejligt at vi kan går rundt og nyde dette smukke byggeri i tørvejr. Vi er inde og se lidt af De nye Sony produkter i butikken der ligger i centret. Vi bliver også fristet til at nyde en kop kaffe oppe i den hyggelige restaurant, der ligge i centret.

Sony centret er meget flot, og et sted man bør besøge, hvis man kommer til dejlige Berlin.

Efter kaffe er det vist tid til at finde vores x34, og køre tilbage til campingpladsen. Vi skal også lige ha' handlet lidt ind, så vi ikke sulter ihjel her i Ferievognen. Vel tilbage på pladsen, kører vi til et indkøbscenter, der ligge i Kladow, ikke langt fra pladsen, og får handlet ind til et par dage, så vi kan klare os uden at blive svage af for lidt mad? Nå lidt selvironi er ikke af vejen, vi får vist rigeligt at spise på denne tur.


D.9.9

Det regner en del her til morgen, men sådan noget kan vi jo ikke gøre noget ved alligevel, så vi smutter da bare til Berlin igen, der er jo meget man kan se på i den gode by.

Vi starter med at gå en tur gennem den fine handelsgade, Kurfürstendamm, den gade må man lige tjekke gennem, når man er i byen. Faktisk er det både koldt og regnfuldt, og jeg bliver tvunget til at købe en ny trøje, da jeg ikke er klædt varmt nok på. Det går ikke så galt, for jeg finder en fin rød en, med lynlås til en fin pris, også selv om det er en dyr gade for de mere velhavende.

Nu løbe Mariannes god hjerte da af med hende! Hør nu, han kan sagtens tåle at det regner på ham.

Vi tager Ubanen ud til en bro, der hedder: Ober baum brucke, Ober baum brücke er en bro i Berlin. Den krydser floden Spree mellem de tidligere bydele Kreuzberg og Friedrichshain. Vi vil gerne se den bro, da den ser ud til at være ret flot, når man ser den på billeder. Vi skal også se lidt på Berlinmuren, der ligger lige ved broen, hvor den kaldes: Est side gallery.

Efter en fin tur med Ubahnen er vi ude ved den flotte gamle bro.

Heldigvis har Marianne ikke foræret paraplyen til ham inde ved Kurfurstendamm, for det regner meget lige nu.

Vi går over den meget flotte bro, og så er det kunst vi skal studere på det lange stykke af: berlinmuren, der er udsmykket af alverdens kunstnere. Vi må sige at det er en meget stor oplevelse, at gå langs denne historiske mur, der er et vartegn for en i vores øjne vanvittig epoke i verdenshistorien.

Trods det ret kolde og våde vejr, er her en del der som os er her ved dette stykke af Tysklands historie.

Vi er gået om på den side der ligger ned mod floden, det må være den vestlige side. Her er nogle ret voldsomme indtryk af tiden fra dengang, med billeder af vagter, og vagttårne.

Sådan et syn kan godt give lidt kuldegysning, med tanke på om det kan ske igen.

Vi kan lige vise den flotte bro, dog er der nok zoomet lidt for meget ind, så billedet er ikke så klart.

Marianne er faldet helt i staver! her er da også ret meget at tænke over, når man ser denne mur.

Så kan man selv læse lidt på lektien.

Man må sige at de kunstnere der har været på spil her, har været meget dygtige til at finde den røde tråd i menneskenes ønske om fred og sameksistens. Desværre er muren et symbol på det stik modsatte, og vi må aldrig lade det ske igen.

Mere sigende kan det vel ikke blive! et meget smukt stykke kunst, der viser et par modsatrettede eksempler af os menneskers mærkværdige måde at være på.


Vi går temmelig langt, langs den "gamle" mur, og det regner en del, så vi er lidt begrænsede i at tage ordentlige billeder. Området er under stærk udvikling, og der bygges over alt nye store kontorhuse, og høje flotte bolighuse. Vi tager senere en ubahn ind til: Mitte. Her går vi lidt rundt, og kigger, inden vi spiser frokost inde på Alexanderplatz.

Nu kan vi tage et billede af Neptun-springvandet, og det røde rådhus på en gang.

Hvad Søren er det da for en kugle? Såmænd et nærbillede af den flotte restaurant på fjernsynstårnet inde på Alexanderplatz.

Marienkirche er da flot som kontrast til det flotte fjernsynstårn.

Marianne har altså ret nemt ved at finde nye venner! synes bare at de mange gange er lidt store i det.

Der er gang i den her i Berlin! det røde rådhus er  omgivet af trafikkaos, så det er svært at finde vej.

Nu kommer der lidt billeder fra vores tur rundt i: Mitte, hvor vi kigger lidt på: Altes museum, og Domen. Er lidt ude på museumsøen, hvor vi oplever nogle bryllupper, med bilræs og brudepar der bliver fotograferet i mellem kunstværkerne. Kig på de link vi lægger ind for flere gode oplysninger om bydelen. Billederne lægges ikke ind i rækkefølge, men er udpluk af turen rundt.

Berlin er i en fantastisk udvikling.

På vores vej rundt møder vi disse to ærværdige herrer, de står i en lille park sammen med andet fint kunst.

Nede ved Altes museum, skal vi lige ha' denne flotte rytter med os hjem.

Marianne fylder ikke meget ved siden af de smukke Græske søjler.

Her er lige et billede af den smukke Dome fra parken ved Altes museum.

Vi er nu ude på: Museumsinsel, og kigger lidt på det flotte gamle "huse", og parken. Vi er ikke inde i museerne.

Vi er i en meget flot skulptur-park.

Sikke en smuk bueskytte vi er helt betaget.

Ikke nemt at være den stakkel der står under hestens hove.

Det er da ret anbefalelsesværdigt at besøge dette smukke sted i Berlin.

Marianne er heldigvis ikke en skulptur, selvom hun står her mellem de flotte Græske søjler.

Et kig oppe fra trappen og ud over den flotte park.

Man bliver godt tilpas af at går rundt i den smukke park.

Her i Berlin er der mange smukke mennesker, der ikke er bange for at træde ud af "rammen".

Man kan da ikke sige andet end at det her er et flot syn.

Lidt tættere på, så man kan se de smukke runde kupler, sammen med restauranten på tårnet.

Vi går videre rundt i det dejlige område, også selv om vores futter er ved at være lidt nedslidte.

Fine motiver er der nok af her i Berlin, med stor mangfoldighed.

Nu lakker dagen mod enden, ihvertfald her i Berlin for os, så nu gør vi klar til at finde x34 til: camping Gatow.

Her er sørme' en masse flotte bjørne, de er da fine og fredelige.

Vi slutter dagen i Berlin af med lidt hygge i en fin cafe' her i Berlin, og siger da mange tak for en dejlig dag.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                                         Det er tilladt at kopiere billeder og tekst.