Berlin 2017.4

Ferievognen i Berlin, efteråret 2017.4

D.11.9

Op til dejligt vejr, og nyder morgenmad i teltet, der er ikke noget som ferie i egen vogn. Vi skal i dag igen ind til Berlin, og vi har bestilt mad oppe i restauranten i fjernssynstårnet, det har vi virkelig set frem til, og nu skal det være. Vi tager bussen så det passer med at vi har tid nok, vi skal spise frokost kl. 13,00 og vi kan gå lige ind, da vi har bestilt og betalt hjemmefra.

Vi skal da lige ha' et billede af det flotte Motel One, da vi er landet med bussen, det er ret højt.

En mand der hedder Ove, klar til at komme op i højden i Berlin, det er ret alvorligt kan i se.

Vi skal lige ha' et billede af det ret flotte vand-anlæg, der er her ved Europa-centret, det er ret flot.

Det flotte springvand er fyldt med flotte figurer, der nyder livet ved vandet.

Det er meget flotte detaljer, som udstråler afslapning og hygge.

Manden på skildpadden? Han får da ikke stress af den ridetur.

Mens vi venter på bussen til Alexanderplatz, lidt stemning af nyt og gammelt.

Halløj Marianne! vil du med op i tårnet?

Så er vi kommet op i Berliner Fernseturm, det gik hurtigt og nemt. Vi havde jo bestilt i forvejen, så vi bliver ledt ind af en VIP indgang, og er hurtigt inde i den fantastiske elevator der kører os op i lyntempo. Her på linket kan i læse om det fantastiske tårn på Alexanderplatz i Berlin. Vi har jo bestilt mad hjemmefra, og glæder os meget til at nyde den nu vi er her. Så er det lige at det bliver rigtig sjovt, for vi får serveret stegt lever, med alt for meget syltet rødkål til?? Det er nu helt vores egen skyld, for vi havde tre valgmuligheder, og de to andre var fisk af en slags, hvilket vi ikke havde lyst til. Den stegte lever smagte nu også udmærket, og med en kold øl til var det fint nok.

Udsigten oppe fra tårnet er helt fantastisk. Eneste ting er at man er nødt til at tage billeder gennem de ikke så klare vinduer, så i må finde jer i at billederne ikke bliver helt så gode, men udsigten fejler ihvertfald ikke noget.

Berlin er da en fantastisk by set her oppe fra toppen.

Det er lidt fantastisk at forestille sig at Berlin by, var fuldstændig smadret i 1945 når man ser ud over den her i 2017.

Er det da ikke et fantastisk vue' ud over en dejlig by.

Berliner Dom, er meget flot her oppe fra.

Et flot kig over til den flotte: Siegessäule, og :Tieregarten, det er da et smukt syn.

Brandenburger Tor, med lidt zoom, så vi kan se de "små" mennesker der hygger sig ved det flotte monument.

Et kig ned til den flotte: Neuer Synagoge, som vi så i går da vi var i det kvarter.

Her er nu ret flot oppe fra tårnet.

Et flot kig ned på det: røde rådhus, der ligger fint og lyser op med den røde farve.

Et sidste billede ud over den dejlige by her oppe fra højderne, nu skal vi ned igen, og se lidt mere inden vi skal hjem til ferievognen.

Vel nede igen, skal Marianne lige hilse på en ven, som hun har mødt her i Berlin, han er da rigtig flot, og kan træffes i mange flotte farver, og motiver. Vi tager en tur hen til det berømte varehus: Kadewe, de er man nødt til at besøge når man er her i Berlin. Vi tager ikke billeder mens vi er der, men kan kun sige at det er meget fornemt, og specielt madafdelingerne er helt fantastiske.

Et sidste farvel-billede til tårnet og Alexanderplatz, her kommer vi snart tilbage til.

Efter turen ind i det flotte Kadewe, går vi en tur igennem Kantstrasse, der er en meget hyggelig gade, fyldt med gode små butikker, og som vist giver et ret godt indtryk af livet her i Berlin. Vi er inde i et ret ny butikscenter og køber en kop kaffe på en af de lokale cafeer', det er en meget dårlig oplevelse, da den kvindelige servitrice er noget af det mest uopdragne vi nogen sinde har mødt? Hun burde ikke ha' sådan et job,men var bedre stillet med at arbejde hvor der ikke er andre mennesker.


Nå, men det ødelægger nu ikke vores humør, og vi vil nu snuppe en x34, hjem til ferievognen, og slappe af resten af dagen. Sidst på dagen tømmer vi teltet for møbler, og gør klar til at rulle hjem i morgen, da vejret ikke tyder på at blive alt for godt.

Vi siger farvel til Berlin for denne gang, med dette billede, det er da ret passende synes vi.

D.12.9

Så er det op og spise morgenmad, inden vi tager teltet ned. Det er nu slut på en dejlig tur til en fantastisk by, som vi aldrig bliver trætte af et besøge. Vi får pillet teltet ned, og gjort det godt rent i skørtet, heldigvis er det tørt, så det kan pakkes ned efter at der gjort klar til næste tur. Vi kører lige hen og handler ind, inden vi får betalt for opholdet på den glimrende plads. Vil lige fortælle at man ikke kan betale med kort på pladsen, men kun kontanter, så ved i det.


Vi kører fra: camping Gatow, klokken 11,00, og har såmænd blot godt 600 km hjem, så det er ikke noget at få stress over. Vejret er ganske godt da vi kører fra pladsen, men bliver ind i mellem noget regnfuldt undervejs hjemover.

Som altid nyder vi at være på hjul igen, vi er heldigvis begget to glade for at køre afsted, og nyder det vi ser undervejs, det er jo en del af det at være rullende campist, eller nomadecampist, som mange også ynder at kalde det.

Pauser skal der selvfølgelig også til, så vi kan få lidt at spise, med mere.

Så får vi vasket campingplads-støvet af køretøjerne.

Efter regn, kommer sol! nu er det fint igen, og vi får ædt nogle kilometer, sammen med en masse andre der er på farten.

Med dette billede vil vi slutte af for denne gang. Vi er hjemme kl. 18,00 efter en fin tur helt uden problemer. Vi når også lige at købe lidt småting ved grænsen, inden vi tager sidste etabe fra tyskland til vores hjemlige base.

Vi vil gerne takke de mange der følger med os på vores ture, det er en stor fornøjelse for os, når vi møder nogle af jer ude i verden, og når der tikker en besked ind på vores mail fra nogle af jer.


Mange gode hilsener fra

Marianne og Ove

i Ferievognen.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                              det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.