Efterårstur Bremen. 2015.2

Ferievognen i Bremen, efteråret 2015.2

Torsdag.D.29.10

Idag har vi planlagt at vi vil køre til Bremerhafen, vi vil besøge det store Klimahaus, der ligger på havnen i den flotte havneby. Klimahuset er indrettet med fokus på klimaforandringerne, og bringer en gennem 9 klimazoner, med stop i arktisk kulde, over til ørkenens varme, og regnskovens varme fugtighed, i det tilhørende info center, kan man også fordybe sig klima og vejr, og se hvordan man kan være med til at skåne klimaet. Der er godt 84 km til Bremerhafen fra campingpladsen, så det er ikke noget at regne, vejene er jo altid gode her i landet.

På vej til baderummet, ser jeg denne smarte "campingvogn", er vist lavet af bagenden på en gammel Ford Granada, det er genialt fundet på, det er et par unge mennesker der er på tur med vognen.

Så er vi på vej ind i klimahuset, her ser temmelig spændende ud.

Efter en kort kø, er vi nu kommet op, og er klar til at gå ind, se lige hvor mange her er, det er godt besøgt.

Her kommer lidt billeder inde fra klimahaus, det er ikke sikkert rækkefølgen passer med den tur man går rundt, men tænk ikke på det, der er også meget mere at se end jeg viser her. Man starter med at se en film om en mand med en kuffert, han rejser rundt i verden, og ser de forskellige klima-zoner, så følg bare med her.

Her er ihvertfald ikke varmt, det er vist en gletcher vi kommer forbi her. Kan det så være en "islænding", der står og ser så sød ud?

En dejlig sydhavsø, her kunne vi godt slå os ned i nogle dage.

Her er da føde nok, så man ville ikke komme til at sulte, hvis man lige slog sig ned her i varmen.

Regnskov måske? Sommerfuglen er temmelig stor, så her må være gode vækst-betingelser.

For sølen da, bare vores piger ikke bliver bange for at gå rundt herinde, se nu den kæmpe-bille, den kunne da godt være farlig.

Her er nu ret fantastisk, her er vi løbet ind i et kæmpe akvarium, med de smukkeste fisk man kan tænke sig.

Kontrasterne er store her i klimahuset, fra det iskolde antarktis, til den varme ørken, her står pigerne på en fantastisk bro, med tusindvis af  smukke stjerner.

Et par fortidsmennesker gør klar til at tænde bål, skal nok lave mad.

Et par nutidsmennesker står og tænker, hvad laver han nu? Vi fryser.

Efter rundturen inde i klimahuset, går vi op på taget, her skulle vist være en smuk udsigt, også selv om det er meget diset.

Udsigten kan der ihvertfald ikke klages over, Bremerhafen er en flot og spændende by.

Kunne ønske lidt mere klart vejr at tage billeder i.

I slipper ikke for det obligatoriske billede af Ferievognens personale, her på taget af Klimahaus i Bremen, håber det er ok.

På denne tur er vi ikke alene afsted, så et billede af vores dejlige venner slipper i heller ikke for, de er da også værd at vise frem her.

Efter turen på taget, går vi ned og ind i et stort og meget smukt butikscenter, der er bygget i Italiensk stil, og selve bygningen er bygget så man går rundt i en cirkel, med restaurant i midten, centret hedder Mediterrano.

Det er jo som at være i italien, her er meget hyggeligt.

Vasketøjet hænger over vejen, som mange steder i Italien, smukt.

Inde i midten af Mediterrano er der en restaurant i Italiensk stil.

Taget i restauranten er denne smukke kuppel, der faktisk er temmelig stor.

Inden vi går videre, skal vi lige nyde en kop kaffe, med lidt sødt til, her er nemlig også en hyggelig kaffebar.

 Efter kaffen går vi over floden, gennem den flotte glasoverdækkede bro, der fører over i byen, vi skal lige ha' et kig på tingene derovre fra. Der er også et kæmpe varehus på den anden side, som vi kommer gennem.

Hyggeligt med sådan en varm bro, så fryser man ikke når man skal over.

Man må sige at her er en fantastisk arkitektur.

Det er modigt at bygge i den stil man gjort her, og det passer fantastisk ind i havneområdet.

Så er vi gået hen til museumshavnen, her ligger en af de gamle ubåde, den er kanon flot, mon den kan sejle endnu?

Her er nu flere smukke skibe, så tøv ikke med et besøg i byen, her er meget at se på.

Vi går over broen, og hen til Klimahaus, og de andre smukke bygninger, der ligger foran os.

Kommer lige forbi det Italienske indkøbscenter, her kan i se den smukke kuppel udefra.

Et smukt, men diset kig over Weser, der flyder stille ud mod nordsøen.

 Tre smukke mennesker, synes jeg ihvertfald, de er stillet op til fotografering, det må til.

Her står udvandrerne, som man også har dem i Karlshamn. I Karlshamn, ser konen også tilbage til det gamle land, mens manden ser ud mod den nye verden, mon ikke det er det samme her?

Her sidder to indvandrere, dog kun for en lille uge, så tager de tilbage til Danmark.

Vi slutter turen til Bremerhafen af, med et billede af Klimahuset, og det store flotte hotel, der ligger i umiddelbar forbindelse med klimahuset. Vi har igen haft en dejlig dag, der ikke er slut endnu, vi er så priviligerede at Marianne og John har vintertelt , og varmeovn med, så vi hygger os med god mad hos dem. Vi slutter dagen her, og håber da at vi ses igen i morgen. lige en lille oplysning, som går på at en del af billederne på denne side er venligst lånt af John, mit kamera gik jo i stykker igår, og Mariannes kamera er ikke så godt som Johns, så jeg har fået lov at bruge nogle af hans flotte billeder.

Fredag.D.30.10

Op til en ny dejlig dag, og så har min dejlige kone fødselsdag, det er da skønt. Nu er problemet så at fruen har glemt at tage vores lille flag med, men så er det da godt at naboen har hele to stk med, vi låner da bare det ene af dem. Hun er altså en heldig pige, hun har mig. Vennerne synger fødselsdags-sang for hende da hun er på vej op til badet, Sikke en dejlig start på dagen.

Godmorgen lille Marianne, sovet godt? Vi går en tur rundt på pladsen, hyg jer.

Vi har ikke planer til før i eftermiddag, hvor vi vil køre til Bremen, Marianne, (min) har lovet at hun vil give en god middag, i anledningen af sin fødselsdag, det siger vi da ikke nej tak til. John og Marianne går en lang tur, og Marianne og jeg selv kører ind og handler lidt ind i den nærmeste by, men først en lille tur rundt på campingpladsen.

Tyskerne kan da også godt finde ud at det der hygge, som vi har i Danmark.

Sikke et smart bakkamera, eller er det overvågning af campisterne, der går rundt på pladsen?

Sjovt stykke kunst, læg mærke til den lille fugl på hatten.

Min Marianne står og ser så sød ud, med en smuk baggrund.

Her kommer Marianne og John, de skal ud og gå en tur i det dejlige vejr, god tur.

Efter kaffe og dejlig æblekage i John og Mariannes fortelt, kører vi ind til Bremen igen, her finder vi hurtigt et hus til bilen, og så vil vi gå lidt rundt i byen inden vi skal finde et sted at spise, det kom der lidt billeder ud af igen, igen.

Her er en del flotte skulpturer, både menneskelige og tilhørende dyreriget, og de er alle meget flot udført.

Se bare de 5 søde grise, godt ulven ikke er her.

De smukke bygninger, her rådhuset, er fyldt med flotte detaljer.

Disse musikanter var med til at gøre det til en festlig oplevelse at besøge byen, specielt manden med harmonikaen gav den gas, han spillede med en glæde der var ret smittende, det var en god oplevelse.

Vi besøger også en chokolade forretning, Hachez der skulle være Tysklands bedste chokolade. butikken ligger i det smukke hus Deutches Haus, fra 1400 tallet, det er en meget flot forretning, og der blev lavet lidt handel, nu vi er der. Vi er også en tur nede i Schnoor-kvarteret igen, bare en lille rundtur for at skærpe appetitten.

Der er er nu meget hyggeligt hernede i de små smalle gader, når det begynder at blive mørkt.

John tog et par meget smukke billeder nede fra Weser, og motiverne er da ret flotte, synes jeg.

Aftenstemning fra torvet, nu er der kommet lys på husene,

Det giver en fantastisk stemning, og nu vil vi se at finde et sted at spise en god middag.

Der er altid hyggeligt i sådan en smuk by om aftenen.

Vi spiser i en fin restaurant, der hedder  Restaurant 1738, en historisk en af slagsen, med smukke hvide duge på bordene, og stofservietter af fineste kvalitet, og ikke mindst en meget fin og opmærksom betjening. Maden var også i den gode ende, så vi hygger os meget i hinandens gode selskab, selvfølgelig skal der et billede til, det tog den flinke tjener.

Efter den gode middag gik vi en lille tur ned i Bøottcherstrasse, for lige at strække benene, og nyde lyset i den smukke gade, klokkerne er også flotte i det smukke lys.

Oppe på torvet er der underholdning, her er masser af mennesker der hygger sig, så det er en fornøjelse, vi skal nu til at finde hjem til vores vogne, der er jo også en dag i morgen.

Vi vil sige farvel til bremen for denne dag, med hende her, hun sidder nede i Schnoor-kvarteret, og ser ret sød ud.

Vi kører fra bremen ved 20,30 tiden med en god fornemmelse af at det har været endnu en dejlig dag her i Bremen, og må da også lige takke John for at vi må bruge hans billeder også her på turen, man er vel lidt forkælet, med sådan en privat fotograf på holdet.

Lørdag:D.31.10

Nå! hvad skal vi lave idag? Vejret er jo godt til en tur, så vi kører ind til Delmenhorst, og går en tur i gågaden, det var nu ikke så spændende, så vi kører videre ind til Bremen, den er så hyggelig.

Vi har parkeret lidt uden for centrum, ved Weser, så kan vi spadsere ind til byen.

Vi kommer, skal da lige ha' et billede af jer to søde mennesker her ved Weser.

Forestil jer en sommerdag her nede ved floden, her er ganske dejligt at være.

Nede ved Weser, er der et kæmpe stort marked, hvor private sælger deres brugte ting, som et Dansk bagarumsmarked. Her kan man købe alt mellem himmel og jord, vi bliver nu ikke fristet.

Vi går et smut ned i Schnoore-kvarteret, Marianne har set noget stof hun gerne vil ha' med hjem, hun laver det der,øøøhh, patchwork i ved. Når vi nu er der nyder vi også en dejlig kop kaffe i en hyggelig caf'e.

Mig og skilte! men de er nu ganske flotte synes jeg.

Nu er det farvel til Bremen, vi vil lige køre forbi et kloster, der ligger tæt på campingpladsen, det er en ruin, der hedder Hude, ruinen er fra 1300 tallet, så den har da lidt år på bagen.

På vej hen til bilen er der et stort politiopbrud, og vi møder en masse kampklædte betjente, både i biler, gående, der er vist noget med at der skal spilles en stor fodboldkamp på stadion, utroligt at sådanne fodbold-fan's skal opføre sig som var der udbrudt krig.

Her kan i se nogle få stykker af de mange betjente der kom gående på vejen langs Weser, godt vi skal til en gammel klosterruin, og ikke til fodbold.

Så glemmer i ikke navnet på den fine klosterruin.

Her nede ved klosterruinen er der temmelig flot, specielt i de smukke efterårsfarver, der lyser op med de smukkeste farver.

Se bare her! det er da ganske smukt.

Der står vores fotograf, John, han tror han kan gemme sig for os.

Her har vi den gamle klosterruin, den er da flot, som den står i efterårsskoven's smukke farver.

Se nu bare, de to Marianner er da vist glade for hinanden, det er da skønt at se.

Tænk hvilken historie, sådanne gamle ruiner kunne fortælle, hvis de kunne snakke.

Her er sådan lidt en stemning af fortid, mon der er spøgelser fra den gang nonnerne boede i klostret? man ved aldrig, så vi må vist tale pænt mens vi er her.

I forbindelse med klosterruinen ligger der en rigtig flot kro, her er bryllup mens vi er her, som i kan se på billedet er der mange fine gæster med. John studerer lidt historie, han er langt nede, håber han kan komme op igen.

Efterårsfarver er nu ret flotte, og stedet her gør det da ikke ringere.

Her er da temmelig idyllerisk.

Vi siger farvel til Hude klosterruin, og kører tilbage til campingpladsen, vi skal pakke sammen, da vi kører hjem i morgen. Resten af dagen går med nedpakning, og hygge sammen i campingvognen.

Søndag.D.1.11

Står op til dejligt vejr, egentlig kunne vi da godt ha' taget lidt flere dage her i det skønne område, men den går jo ikke, der er pligter der kalder.

Så er det tid til hjemtur, vi kører fra pladsen før Marianne og John, der har et besøg på vej hjem, så vi får sagt farvel og tak for en smadder-hyggelig tur sammen.

Der er nu en særlig glæde ved at være på hjul, mon det er den frihedsfølelse man får, når man er afsted?

Vi er nu nået til kendte steder, den bro skal vi altså over engang, den er ret flot.

Måske er det fordi man ser så mange sjove, og hyggelige ting på turen, som her en flot flettet hestehale

Idag kører vi nu ned i røret, det har vi gjort et utal af gange, men måske næste gang over broen?

Så er det slut på endnu en dejlig tur med Ferievognen, denne gang med gode venner, der også nyder campinglivets glæder. Vi kan kun sige at det har været en dejlig tur, med en masse hygge og gode indtryk, og det har været en fornøjelse at være afsted med et andet hold, hvilket vi ellers sjældent har gjort i. Vi håber at vi en anden gang kan finde sammen på en tur til et eller andet dejligt sted i Danmark, eller udlandet.


Tak fordi i følger med i vores ture, det er det der gør at vi fortsætter det trods alt store arbejde der er ved at lave hjemmesiden. Vi ønsker alle en fantastisk sæson i 2016.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                             Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.