Forårstur 2015.Italien.3

Ferievognen i Italien foråret 2015.3

Vi går videre gennem den smukke by, her er masser af gamle romerske mindesmærker, så det er jo mange hundrede års historie vi går gennem.

 Den gamle byport, Arco Dei Cavi, der ligger tæt ved, Adige-floden.

Veronas flotteste byport fra romertiden; Basari-porten.

Vi går videre, og kommer til Veronas, efter sigende flotteste torv: Piazza Della Erbe; Engang Romernes forum, idag et livligt handelscentrum, med parasoloverdækkede frugt og souvenir-boder. Lamberti tårnet rejser sig smukt mod den blå himmel.

Her er bygninger fra 1100-1600 tallet, nogle med spor af de farverige fresker der har smykket mange af husene.

Barok-paladset Palazzo Maffei fra 1668, med statuer af seks guder på toppen. Herkules, Jupiter, Venus, Merkur, Apollo og Minerva. Søjlen i midten er med Markus-løven.

Den smukke fontæne som er ret berømt for byen, hedder Madonna-Verona; og er fra 1368.

Vi skal en tur op i det tårn, der skulle være en fantastisk udsigt ud over Verona fra toppen. Det skal i ikke snydes for, så vi betaler gerne det det koster for at vi alle kan få et blik ud over den smukke gamle by.

Inden vi går op i Lamberti-tårnet kommer en lille historie fra den smukke plads.


Lige midt på Piazza delle Erbe står et lille gotisk tempel og en marmorbaldakin ved navn Capitello, hvorfra lovene i gamle dage blev forkyndt. Her udstilledes de afhuggede hoveder af halshuggede forbrydere, og her straffedes falskspillere og gudsbespottere – om sommeren med pisk, om vinteren med at blive smidt i den iskolde fontæne, mens befolkningen i Verona nød den herlige underholdning.


Templet fik vi desværre ikke et billede med hjem af, men måske i selv besøger den smukke by engang? Nu vil vi prøve at komme op i det smukke tårn.

smutter du gennem Arco della Costa og ind på Veronas smukkeste plads, den lille fredfyldte Piazza dei Signori (også kaldet Piazza Dante) med de samme fornemme bygninger som på Shakespeares tid. Her ses den yndefulde renæssanceloggia Loggia del Consiglio prydet af statuer af Veronas store sønner, det 84 meter høje tårn Torre dei Lamberti og midt for det gamle Scaligerpalads Palazzo del Governo, hvor Dante var gæst under flugten fra Firenze. Det er man stolte af i Verona, og midt på pladsen hædres Dante med en fornem statue. Nap en aperitif på en af de to små caféer og nyd pladsens fredfyldte stilhed og synet af det gamle fængselstårn, hvor enhver, der mishagede della Scala-fyrsterne, blev smidt i en celle og torteret i årevis.


Lige lidt mere historie fra den smukke by, vi skal nu op af trappen, der også hedder fornuftens trappe, ( mon vi så bliver fornuftige?) Der er et kunstmuseum, men nej hellere tage op i tårnet først, og der kommer en del billeder, men ikke nær så mange som vi har taget deroppefra.

Er her da ikke ganske flot?

Man bliver nu ret betaget, når man står her oppe og kigger ud over den smukke gamle by.

Man bor nu ret tæt i disse gamle byer.

Man har overblikket her oppe fra! Verona er virkelig en smuk by.

Nydeligt! synes i ikke?

Nu tænker i nok! hvornår holder den mand med at lægge billeder ind her oppe fra?

Her kan i se Arena, den ligger lidt gemt i disen, men man kan godt se hvor stor den er.

Lambert-tårnet er 84 m højt blev bygget i 1172-1464, og der er fantastisk udsigt over klokketårne, arena, og det meste af Veronas midtby. Der er heldigvis elevator op til toppen, men er man den friske type kan man også vælge at spadsere op tii toppen, så kan på vej op studere de zebrastribede mure nærmere, den er skabt ved skiftevis at lægge røde mursten og hvide natursten, en stil der er anvendt mange steder i Verona.

I slipper ikke for et par billeder af, Ferievognens bestyrelse, vi skal jo kunne bevise at vi har været på toppen af Lamberti-tårnet, håber det er ok. Vi skal ind på museet der ligger nede i bunden af tårnet, så ned igen må vi.

Et kig ned i gården oppe fra museet, vi måtte ikke tage billeder derinde, så desværre.

Men der er jo så meget smukt man kan tage billeder af, dette for eksempel.

Vi spadserer videre, vi skal finde Julie's hus, men har lidt svært ved at finde det. Så kommer vi heldigvis forbi, den store hunds gravmonument.  Det ligner en kæmpe himmel-seng, men er et blæret gotisk gravmæle for Scala-familien.


Den skælmsk smilende rytterstatue på toppen af gravmonumentet er den "store hund" fyrst Cangrande 1., der styrede Verona med fast hånd i 1300 tallet. Cansignorio (herrehunden) og mange andre fyrster fra Scaligeri-familien ligger begravet ved den undseelige romanske kirke! :Santa Maria Antica: med rødder tilbage i 600-tallet. Scala-familien lagde kirkegården ved siden af deres private bolig for at være sikre på at blive husket for eftertiden, det er vist lykkedes ret godt.

Tre billeder af det sjove gravsted, det er meget specielt. kommer i til Verona, må i endelig finde stedet.

Vi leder stadig efter Julie's hus, og vi er ikke alene. Mange drøner rundt med bykort i hånden, og ser lidt forvildede ud, men det lykkes vel på et tidspunkt??

Smukke gamle huse kan vi nemt finde, her er masser af dem, det ene mere rustikt en det andet, her er mange års historie i disse smukke bygninger.

Vi møder også en meget flot herre der skuer ud i verden, med et lidt fjernt udtryk.

Et nærbillede af den stærke Markus-løve, der er et tegn på Venedigs magt over Verona i gamle dage.

Endelig ved et tilfælde finder vi Julie's hus, inde i en ubetydelig baggård, som vi først går forbi, men jeg kommer til at kaste et blik derind, og der står hun, hende Julie. Nu får i en vejviser, så kan i finde hende hvis i kommer til Verona.

For enden af Via Mazzini drejer du til højre ad Via Capello, og står straks ved Casa di Giulietta, Julies hus, med den balkon, hvor Romeo og Julie bekræftede deres kærlighed. Men det er en ren konstruktion, opdigtet af Veronas turistkontor, som meget passende har en filial i de samme sale, hvor Romeo og Julie for første gang trådte dansen sammen i 1590'erne. I virkeligheden er huset bare en gammel kro, som intet som helst har at gøre med Shakespeares skuespil, og balkonen blev først tilføjet i 1936. Dertil kommer den detalje, at Romeo og Julie aldrig har eksisteret.Men det bliver historien kun lidt ringere af, og synet af balkonen bringer hvert år unge, elskovssyge turister i Verona i den helt rigtige, romantiske stemning.


jeg er så heldig at Julie står på balkonen, og Marianne vil gerne røre Julies bryst, det skulle jo give evig kærlighed.

Denne statelige bygning finder jeg ikke lige ud af hvad er, men pyt med det, den er flot.

Der er et flot kig over til Arena, fra den statelige bygning, her sidder mange unge og nyder livet.

Marianne tager en slapper ved et smukt blomsterbed, mens hun kigger mod den smukke arena.

Så er turen til Verona slut for denne gang, vi har vist kun set ganske lidt af hvad den smukke gamle by har at byde på. Så må selv besøge byen, og sikkert finde alt det vi ikke har nået det kan vi kun anbefale. vi kører den lille tur tilbage til Ferievognen, og slapper af i det dejlige vejr.

Slut på en dejlig dag med et aften-billede ud over den ganske smukke Gardasø, vi vil slutte dagen af, og glæde os til en ny dejlig en af slagsen i morgen.

Altså nu er klokken 1 om natten, og der er en råben og højrystet tale lige udenfor, ved de mobilhome's der ligger over for os. Det er børn og voksne der larmer helt vildt, smækker med døre, og råber og skriger! ØV ØV, vi vil så gerne sove, så vi er kvikke i morgen.

Fredag.d.10.4

Nå! vi faldt da i søvn, men sikke en larm der har været til langt ud på natten, der er vist kommet nye beboere i et par af de mobilhomes' der ligger overfor os.


Det finder vi så hurtigt ud af at der er, da 4-5 børn i alderen 8-11 år begynder at spille bold nede mellem campingvognene, så jeg to gange må stoppe dem, fordi de rammer bilerne. Det ender med at vi bliver nødt til at tage fat i campingcheferne for at få stoppet noget der er ved at løbe helt løbsk. Ungerne bliver truende overfor mig, da jeg beder dem om ikke at stå og slå med flad hånd på vores bil, og det helt bogstaveligt.


De unge tyskere ved siden af os har klaget til pladsens personale, men fik den besked, at de ikke kunne gøre noget da det var Serbere??? Så går jeg op og siger til de kære unge mennesker på pladsen at de nu måtte vælge om vi skulle rejse, eller de ville få orden på pladsen. Staklerne prøvede, og blev på det nærmeste truet af ungernes forældre, ikke godt, så vi skyndte os at køre ind til Lazise, Marianne havde kig på en taske, og så kører vi hjem og pakker sammen, vi flytter, sammen med et par andre hold der heller ikke ville acceptere tingenes tilstand.

Her er nogle af de "søde" børn, der nu spiller bold på andre campisters plads.

Der hvor der spilles bold bor der en familie med 2 små børn, de tør ikke sige noget.

På et tidspunkt vælter de cyklerne, og springer op på køleren af de unge tyskeres bil, de reagerer ikke, men da jeg har haft fat i pladsens ledelse står en af fædrene og nedstirrer mig i meget lang tid, jeg stirrer igen, og til sidst tager begge familier afsted i deres store biler, BMW, (er ikke misundelig) med fuld fart på hen af vejen på pladsen.

Vi smutter til Lazise, Marianne skal lige købe en taske.

Sikke meget plads der er nu, markedet er væk.

Et kig ud over den hyggelige havn i Lazise kan vi godt nå'.

Her er nu ret dejligt at være, og ikke for mange turister lige nu.

Så er der glæde i den lille vogn, Marianne har fundet en fin taske.

Så er det som jeg før har skrevet, hjem og pakke sammen. Vi flytter til en anden plads hvor vi kan få lidt normale forhold. Det er nu lidt trals, men nu får vi så set noget nyt, og det er jo altid rart.

Så er det ved at være tid til at køre videre, skal lige op til bilen.

Dejligt at vi ikke skal skubbe vognen op, det var aldrig lykkes for os, nu går det dejlig nemt.

Op og afregne, campingværterne spurgte om det var på grund af episoderne med Serberne vi flyttede, det bekræfter vi, da de så måske kunne lære at være lidt mere vakse ved havelågen over for dårlig opførsel på deres plads.


Trals at opleve sådanne ting, hvilket vi ikke er vant til, synes nu at vi vil fortælle det her, da andre kan få samme oplevelser når de er steder hvor der kommer mange fra andre lande, mest nok folk der ikke er vant til at campere, men blot lejer sig ind i sådan et plastic-hus, og ikke er vant til at man skal vise hensyn når man bor på en campingplads.


Vi kører op til en plads der hedder, larocca, den er med i acsi ordningen, og ser ud til at være en glimrende en af slagsen, vi må dog pointere at Le Palme, er en rigtig hyggelig plads, som vi sikkert vil besøge igen, hvis vi kommer til Garda-søen på et andet tidspunkt.

Så er vi på plads på Larocca, her er helt fint, dog er der ikke plads til solsejl, eller vores rejsetelt, men vi sidder alligevel ude, såå ok.

Her er ret smalle veje, men det går nu udmærket alligevel.

Marianne har fået bygget lidt rede, så her skal vi nok få det fint.

Et kig ind på pladsen ude fra badebroen. Her er meget dejligt, og pladsen er med udmærkede faciliteter, som er pæne og rene, så et udmærket bytte.

Her har vi det da fint, og vejret er rigtig godt, så nu skal vi hygge.

Ferie er dejlig, og nu må vi slappe af efter de "traumatiserende" oplevelser på den anden plads.

Vi slapper af og nyder livet resten af dagen på den udmærkede plads Larocca, der ligger ret tæt på Bardolino, og Garda, så ikke mere fra dagen idag, ses i morgen.

Godnat og sov rigtig godt.

Lørdag.d.11.4

Vi sover helt til kl. 8,00 idag, uuha det er længe, vi har nok trængt til det efter sidste nat.

Efter morgenmad skal der vaskes op, det foregår nede i de fine faciliteter på pladsen. Vi ligger ikke så langt derfra, så det benytter vi os af.

Hvorfor mon Marianne står og griner? Er det så sjovt at vaske op?

Det er fine faciliteter, også for børnene, så vi kan godt anbefale pladsen.

Efter den hårde tjans med opvasken kører vi en tur, vi skal købe lidt vin til at tage med hjem. Vi finder en vingrossist der hedder Lamberti, han har glimrende hvidvine som vi køber lidt af. Rødvin køber vi altid hjemme i Danmark, der kan man finde masser af god tilbud på gode Italienske vine idag.

Vi ved at denne grossist har gode vine til meget fornuftige priser.

Sikke en stor flot krukke, tænk jer den fyldt med iskold liflig hvidvin? bare Marianne nu ikke bliver krukket.

Vi får en fantastisk god behandling, af en ung sød Italiener-inde, der ved meget om vin.

Her er en flot og meget lang alle' der går gennem fine vinmarker.

Her er nu temmelig smukt! sommer og mælkebøtter hører sammen, og så får man oven i købet vinmarker med her på stedet.

Da vi er færdige med at handle vin kører vi ad små hyggelige veje tilbage til campingpladsen. Vi skal vi vist spise lidt frokost, og så står den på afslapning i det dejlige vejr. Der er 22 grader, det kan vi da ikke klage over.

Vi spiser lidt tidligt, vi vil nemlig gå en tur ind til Bardolino for at nyde lidt af aftenen i selskab med en masse andre turister.Der sikkert meget hyggeligt.

Så er vi klar til en hyggelig tur ind til den lille by.

Bardolino ved Gardasøen


Bardolino i Italien er en malerisk, afslappet og stilfuld lille by med ca. 8000 indbyggere ligger på den østlige side af Gardasøen.


Det er en god destination for du vil være i stand til at gå lange ture med meget at se i form af slotte, kirker og klostre. Men der er meget mere end det! Lake Garda og Bardolino tilbyder aktiviteter og underholdning for alle aldre. Dette er f. eks. den korte afstand fra børnevenlige Sol & bad til udfordrende stier til mountainbike i Monte Brione.

Er vist ikke meget der er mere Italiensk en sådan en rød Vespa.

Et lille tog er der selvfølgelig også, det er ganske hyggeligt.

Så stævner en af de flotte turbåde ud på søen.

Mon Marianne drømmer om en lang søfart? Det kan hun godt glemme, Gardasøen er ikke særlig stor.

Skynd dig i skjul lille firben, så kan du nyde de smukke små blomster.

Denne ældre dame kan jeg ikke stå for, så hun kommer med hjem.

Det er hyggeligt at spadsere lige så stille gennem den lille hyggelige by, vi mangler dog noget mere sol, der er meget diset, men heldigvis ret lunt.

Lidt sjovt, jeg spørger pænt om jeg må tage et billede af disse arbejdende folk. Det får jeg lov til, men de griner vist lidt, der er mange til at ordne det de er igang med.

Nå! havnen er også flot her i byen.

Lige lidt kultur. Her er selvfølgelig også smukke religiøse symboler. Som der er i hele Italien, og de er i de fleste tilfælde smukt lavet. skilte der fortæller en masse om hvad det handler om i den butik, er her også. Her er det selvfølgelig vin, vi er jo i Italien.

Her er et par smukke detaljer, (synes jeg) gamle kalkmalerier, og romantiske altaner.

Her er meget hyggeligt, med mange glade turister, og en dejlig stemning. Vi nyder at være her, og bliver nødt til at sætte os ved en isbar, og nyde en stor lækker is.

Der er andre end os der nyder den dejlige stemning.

Nu er vi på vej hjem til Ferievognen igen, men nyder lige, bare at være til.

Nu er der igen en dejlig dag der løber ud, så vi vil slutte af. Vi glæder os over at vi er så priviligerede at vi kan rejse rundt i en fri verden. Hvor vi generelt har det godt, og undgår store og voldsomme konflikter, så godnat fra os.

Søndag.d.12.4

Så! igen en ny dejlig dag i resten af vores liv. Den skal bruges med omhu, vi kan jo ikke genbruge den, undtaget ved at læse om den her på rullevognen.

Vi snakker lidt om at vi vil køre en tur ind til Malcesine. Den by ser ud til at være et besøg værd og der er ikke så langt, så det gør vi så, efter hyggelig morgenmad.

Afsted det går langs den flotte Gardasø.

Så er vi nået ind til Malcesine, vi holder oppe bag den store smukke bygning i kan se brede sig ud til begge sider.

UUha, så er der igen en taskeforretning, utroligt at der kan eksistere så mange af dem her.

Så kan jeg da bare tage et billede af et flot Italiensk hus imens der kigges på tasker.

Smukke udsmykninger på væggene kan man også altid finde her i landet, så jeg bruger ventetiden udmærket.

Så kan Marianne måske glemme taskerne lidt, ham her er da lidt sjovere, selvom han står på en kasse.

Lige lidt om Malcesine.

Malcesine er med sin middelalderborg og de små brolagte gader en af de mest charmerende byer ved Garda-søen. Her er stemning, handelsliv og rigeligt med gode spisesteder.

Middelalderborgen Palazzo dei Capitani og bykernen gør Malcesine til en af de mest charmerende byer ved Gardasøen. Goethe sad engang i fængsel på borgen, fordi han havde roet ud på søen for at tegne borgen og blev mistænkt for at være østrigsk spion. Borgen kan i dag besøges, der er et lille museum, og en ganske flot udsigt ud over byen og søen oppe fra tårnet.

Vi er helt enige i ovenstående. Vi er ret vilde med at være her i den hyggelige by, der ligge op af et bjerg, med hyggelige smalle gader, og med masser af hyggelige (taske) butikker. Vi går op på borgen et smut, da den ser ret spændende ud.

Afsted med os, her er spændende.

Den borg er sikkert ikke nem at indtage, for grumme fjender.

Der er dejlig varmt, men også temmelig diset, så i må leve med at billedet er påvirket af varmen, men en flot udsigt er her ihvertfald. Vi springer lie over på en ny side, så denne ikke bliver for lang. I må vældig gerne følge med, det er en dejlig by vi er på besøg i.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                            Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.