Forårstur Italien.2016.4

Ferievognen i Italien. Foråret 2016.4

Tirsdag.D.3.5

Vi bliver da helt glade da vi vågner op i dag, solen skinner og det regner ikke mere, det er da fantastisk og netop som vi holder flyttedag. Vi skal væk fra "muddergrøften" Marianne er lidt bange for at blive kaldt "konen" i muddergrøften.


Vi kører fra pladsen kl.10,20, der er 19 grader varmt, det er da ok. Vi har 137 km til gardasøen så det er ikke en lang tur, vi er jo vant til meget længere stræk, så vi kan godt tage den med ro.

Marianne er vist blevet lidt lun i betrækket over den bette søde vovse.

Farvel til en udmærket plads, der er god når man skal besøge Venedig og andre byer i området, ikke luxus, men ok.

Vi er ikke kommet langt væk fra pladsen før der opstår kø, der vist mange der skal ud at handle, eller på job måske.

Vi skal lige over en flod, dem er der nogle stykker af her nede på Po-sletten.

Marianne fanger lige lidt hygge i en have, mens vi holder en pause.

Marianne fotograferer dyr, jeg tager lige et billede af vogntoget.

Pludselig bliver vi ledt ind til Verona? Det er da ikke sjovt, vi kører langs den store bymur og jeg bliver lidt bekymret over om vi nu kommer ind i centrum. Det vil ikke være sjovt med Ferievognen på slæb. Heldigvis kører vi rundt om centrum og alt går ok.

Vi ankommer til campingpladsen! Serenella, som vi har valgt i ACSI bogen, den ligger mellem Bardolino og Garda. Der er ikke flere ledige ACSI-pladser, så vi må tage en til fuld pris, det vil sige 30 Eur.

Det vælger vi at gøre og vi kommer snart på plads, dog er det en mærkelig plads vi har fået, men det går vel, selv om den ikke er alt for stor. Vi finder dog siden hen ud af, at så simpelt er det ikke for denne plads, men den historie kommer senere hen.

Pladsen er som de fleste der ligger ved Garda-søen, pladserne er ikke store, og meget dårligt afmærkede. Klientellet er mest Tyskere, men det gør jo ikke noget, nu må vi se at få nogle hyggelige dage her ved den dejlige sø.

Her ligger vi så, nu må vi håbe på dejligt vejr, for der er ikke plads til et solsejl.

Resten af dagen går med at slappe lidt af og finde os til rette på pladsen og se hvor de forskellige ting befinder sig. Vi kommer helt op på 23 grader, det er helt uvant i forhold til hvordan vejret har været ved Venedig, så vi nyder det ret meget.

Efter aftensmad skal vi lige ned til søen og hygge os lidt, her er rigtig dejligt.

Solen er da fantastisk dejlig, se bare hvor marianne stråler af glæde over at hun ikke er konen i muddergrøften mere.

En mor der kravler en tur med sit barn?? Det har jeg aldrig set før?

Her er nu smukt! Marianne nyder det helt sikkert.

Vi er lige et smut oppe i den anden ende af pladsen, her ligger en del mobilhome, og svømmepølen.

Skulle man lige springe i? Det ser da dejligt ud.

Her har vi et "rækkehus" kvarter.

Et kig hen af en af gaderne med campingvogne, her er fyldt ret godt op.

Her ligger vi så nu er det slut for i dag, vi siger godnat og ses forhåbentligt i morgen.

Onsdag.D.4.5

Op til fint vejr, det kan vi ret godt li' efter det ustabile vejr de sidste dage. Vi har tænkt os at vi vil køre en tur rundt om Garda-søen i dag, det skulle være en flot tur, med 80 tunneler hele vejen rundt. Så selv om det måske kan tage lidt tid, så er det nok turen værd.

Det er nu hyggeligt sådan at være ude og se lidt nye steder.

Her er en af de mange tunneler, man skal gennem på turen rundt om den flotte sø.

Oppe i den nordlige ende af søen, står klipperne ret stejlt ned, hvilket giver lidt god udsigt ud over søen.

Vi gør holdt i en lille by der hedder! Gardone Riviera, det fortryder vi ikke, her er meget hyggeligt. Vi finder en dejlig restaurant nede ved havnepromenaden, her spiser vi lidt lækkert mad og nyder det fine vejr og den dejlige udsigt ud over søen.

Vi parkerer bilen oppe ved en smuk park, lidt uden for centrum af byen, her er vildt flot.

På vej ned til søen er der mange smukke blomster, dem må vi lige ha' med hjem.

Der skal selvfølgelig straks tages billeder nede ved promenaden.

Ham her tænker sikkert, at vi er lidt tossede, han er jo vant til en masse turister.

Her sidder vi og hygger på en dejlig plads ved den skønne sø.

Se nu dette søde par! der er heldigvis mange der hygger her ved søen, det er nu dejligt at se at andre har det som os selv.

Min blomst! sammen med andre smukke blomster. Livet er nu ret skønt.

Italiensk charme, det er ikke at foragte.

Her står vi og promenerer i en dejlig lille by ved Gardasøen, så kan man da kun nyde det.

Nu kan vi vist ikke brygge flere billeder sammen her på havnen, så vi går op til bilen igen.

Man kan nu nemt blive snydt! se bare bagsiden, den er da nydelig, men forsiden mangler lidt ansigt.

Vi kører videre af den flotte kystvej gennem små fine byer og da vi kommer til en by der hedder Desenzano holder vi ind. Det viser sig at være en god ide' her er rigtig hyggeligt og vi sætter os i solen og nyder en kop god kaffe, med en fin udsigt ud over en lille jollehavn, med smukke huse som baggrund.

Flot skib der ligger her og ser stort ud i den lille havn.

Sikke en galionsfigur! hun ser lidt lidende ud. Det forstår jeg nu godt, tænk at sidde her dag ud og dag ind.

Den her båd har da god stil, passer godt ind her.

Nå! det var den kaffe vi skal nyde, her er da skønt, rigtig Italiensk.

Sikke en lille pjusketrold.

To små lurendrejere.

De gråspurve er ikke bange af sig.

Efter kaffen går vi lidt rundt i byen, her er et billede inde fra den lokale kirke.

Her ligger ham der fik en skidt behandling for mange år siden.

Solen er sikkert skarp, når man står i sådan et butiks vindue.

Man går også ind for grøn transport her i byen.

Vi ser at der er en borg oppe på toppen af byen, der skal vi lige op og kigge lidt. bare turen derop er ganske flot, men der er ikke megt at fotografere af borgen, så vi får i stedet en flot udsigt ud over byen og søen.

Nogle har bygget sig til en flot udsigt her oppe i højderne.

Her er lidt af borgen, ikke meget, men mere er der ikke at vise.

Udsigten er flot her oppe fra.

Hvad mon ham der sidder og råber op om? Minder det ikke lidt om en' vi ser meget i TV.

Vi bevæger os ned til bilen, gennem den fine by, her er ganske hyggeligt.

Nu er det slut her i byen, vi kører hjem til Ferievognen, nu skal vi hygge lidt.

Marianne hygger sig da ganske meget.

Nå! skulle vist ikke ha' drukket det vin??

Hen under aften, kommer der en tysk familie med mindre børn, de skal ligge på pladsen ved siden af os. Der er en masse tummel og der arbejdes meget hårdt med at bygge rede, under kommandoer af fruen i familien. Vi kan mærke at der er en del utilfredshed hos dem og der skules lidt over mod os, men det tager vi ikke notits af. Vi går til ro og prøver at få en god nattesøvn.

Torsdag.D.5.5

Så har vi balladen, sikke en morgen at stå op til, vejret er ellers fint, men vi bliver vækket kl 6 morgen af larmende skraldebiler, og skraldespande der klapper i og bliver tømt op i de larmende skraldebiler. Det er så hvad det er, men da vi af de unge tyske naboer får fortalt, at vi holder lidt inde på deres plads, og at deres bil skal holde helt inde hvor vi ligger, så bliver vi lidt knotne.

Pludselig er der en ung pige fra informationen, der kommer og siger at vi ligger på en forkert plads? Hun viser os at vi skulle ligge ved siden af, på en plads hvor ikke engang vores campingvogn kan være. Så må jeg sige til den unge pige at jeg kommer op til chefen i receptionen, da vi selvfølgelig gerne vil ha' en forklaring på dette.

Chefinden siger så det er rigtigt at vi skal ligge på en plads, hvor der akkurat lige kan holde en lille autocamper, hvis den bliver bakket ind. De unge tyskere har en plads, hvor der både kan slås et stort tremeter fortelt op og deres bil kan også være der, når blot vi fjerner os? På mit spørgsmål om hvorfor vi skal betale fuld pris for en plads, hvor vi ikke kan være, mens tyskerne får i overflod af plads til samme pris, siger damen at de har bestilt i forvejen? Det vil vi selvfølgelig ikke finde os i, og damen finder da også ud af at det nok er lidt forkert med den måde, og tilbyder os en anden plads, vi siger nej tak, og siger at vi rejser til en anden campingplads, hvilket ikke ser ud til at passe damen.


Vi pakker ned, og Marianne går op og afregner, får nu en regning til ACSI pris og en meget stor undskyldning også, så damen blev klar over at det ikke var i orden at behandle folk på den måde. Der var næsten kun tyskere på pladsen, så derfor fik de vist særbehandling, og den unge familie opførte sig som en gang curling-unger, især moderen, det var noget trals at se og opleve sådan en opførsel fra voksne mennesker, håber ikke at det er normalen for den aldersklasse.Den lille smalle plads, hvor vores bil holder, er den plads, man mener vi har lejet?? Der kan lige bakke en mindre autocamper ind på pladsen, så mon ikke i forstår vores protester? prisen er naturligvis den høje, uden rabat??

Det var lige en advarsel om at den plads vil vi' ihvertfald ikke besøge en anden gang og vi vil gerne pointere at vi ikke er særlig vanskelige, vi kan normalt affinde os med en del, men dette var for groft. Vi kører nordover og op til Caldonazzo-søen, der skulle være ret fint, så mon ikke vi kan finde en god plads der oppe.

Vi kører fra Serenella Kl.11,00 og tager motorvejen op til Trento, her finder vi en fin plads, der hedder Camping Spiaggia, den ligger ved den flotte Caldonazzo sø. Vi får en flot modtagelse, og kan bare finde os en plads, hvor vi synes, så det er da nemt og behageligt.

Vi kommer hurtigt på plads, her er fint og fredeligt, med gode faciliteter.

Efter telt opsætning spiser vi en god frokost, vi var vist blevet sultne, efter den tralse afgang. bagefter en tur ned og kigge lidt på søen.

Her er både flot og hyggeligt vi skal nok få nogle gode dage her.

Her er ikke mange turister, men det er jo heller ikke Garda-søen og det er ikke højsæson, men her er fredeligt.

Vi går tilbage til vognen, her ligger vi da ret fint.

Vi får så lige en sms fra Marianne og John, hvor er i? De er kørt op til Garda-søen, og vil være sammen med os på Serenella, pladsen vi lå på ved søen. De har så fået af vide, at vi var kørt, sådan på en lidt sjov måde. Det var vildt ærgerligt, det havde været dejligt at vi kunne have hygget os sammen. Vi kører lige ind til en købmand og får handlet lidt ind og så er det afslapning resten af dagen.

Fredag.D.6.5

Op til en dejlig morgen, her er fred og ro, modsat den plads vi forlod ved Garda-søen. Vi nyder norgenmaden og giver os god tid, så vi får en dejlig rolig start på dagen.

Vi har ellers snakket lidt om at vi vil køre en tur til Bolzano, da det er en by man mange gange "bare" kører forbi, når man er på vej længere sydpå. Der er godt 80 km til byen, så det er jo ikke så slemt, vi kører fra pladsen kl.10,00 i dejligt vejr, der er 28-20 grader. Turen til Bolzano er ganske fin, vi kører på landeveje og kommer gennem flere små hyggelige samfund.

Så er vi på vej til Bolzano! Marianne tager kun dette billede af turen, hun slapper af istedet.

Vi finder hurtigt et meget moderne p.Hus og så kan vi komme rundt i den tilsyneladende fine by.

Dejligt vejr og en nord-Italiensk by, så kan man ikke forlange meget mere.

Her er også meget smukke huse her i Bolzano.

Smukke huse, små hyggelige boder, glade turister blandet med de lokale, det er hyggeligt.

Vi kommer ud på et stort og meget smukt torv, her er flot, med cafe'er og en masse hygge.

Man kan da godt sige, at her er ret flot, sådan med bjergene som baggrund.

Lidt mere god stemning fra det smukke torv.

Vi bliver vist lige nødt til at kigge nærmere på den flotte kirke.

På vores vej hen til kirken, finder Marienne selvfølgelig lige tre nye venner.

Selvfølgelig er denne kirke også meget flot indvendig.

Smukke detaljer kan man ikke få for mange af.

Lige lidt mod den anden ende, her er en del besøgende.

Vi bliver altid ret begejstrede, når vi kommer ind i disse smukke kirker og tager alt for mange billeder, her er det sidste fra denne flotte kirke.

Efter besøget i kirken, går vi lidt rundt og kigger på torvet og de butikker der ligger rundt om, det er måske lidt farligt? Men ganske hyggeligt. Man bliver jo sådan lidt træt af alt det benarbejde, så vi sætter os på en hyggelig cafe' og nyder et dejlligt glas kold Apperol, der er faktisk 24-25 grader nu.

Der sidder os to camping-nisser og nyder det i dejlige Bolzano! livet er nu ganske skønt.

Vi fortsætter den hyggelige spadsertur rundt i den fine nord-Italienske by.

Dejlig stemning der er her i byen, vi kan godt anbefale et besøg her.

Se lige her, hvor alle folk hygger sig i det dejlige vejr.

Bozen(Bolzano) er hovedstad i Sydtyrol her er 102.000 indbyggere. godt 69% af Sydtyrols 500.000 indbyggere er tysktalende tyrolere, så der er et tydeligt Tysk islæt i hele området. Sydtyrol er også et af de rigeste områder i Italien, også selv om der kun er ganske lidt industri. Til gengæld er turismen den største indtægts-kilde og landbrug er næsten lige så vigtig som industri, omtrent 12% af Europas æblehøst og mere end 40 mill flasker vin, høstes i Sydtyrol.

Der kommer en af de mange turister travende, han har travlt med at se sig rundt i den fine by.

Her ligger en kirke, godt lukket inde midt i byen.

Her er toppen af kirken, så kan i jo samle de to billeder i et. (Smil)

Se nu bare her! det er da fantastisk smukt, det kirkerum.

Her er en fin billedserie, af Jesu lidelseshistorie, det er smukt udført.

Denne kirke er virkelig meget smuk indvendig.

Sikke en stil! her er ganske fantastisk flot.

Se bare disse smukke detaljer. Det er en nydelse for øjnene.

Smuk kirkekunst, kombineret med smukke planter og blomster, er da smukt.

Tror at Marianne er faldet helt i staver, over al den smukke kirkeudsmykning, her er nu også meget smukt.

Tror der er et kloster i forbindelse med kirken, her er da også fint.

Det er et flot bygningsværk.

Vi skal da lige ha' et enkelt billede af et flot skilt med hjem, det er jo også en form for kunst.

Her ser vi også en gang flot kunst på et hus, man kan godt være kreativ her i tyrol.

Vi hilser også på en pæn ældre herre, han ser da flink ud. På vej til bilen er vi lige forbi banegården, vi skal bruge et toilet. Det er lidt et gammeldags sted, men ganske fint, her er dog rigeligt med bevæbnet politi, de står flere steder og holder øje med folk, sikkert på grund af risiko for terror.

Vi skynder os væk, så vi ikke risikerer noget og kører tilbage til Ferievognen, nu er vi igen trætte i benene, efter en lang dag i en dejlig by. Vi er tilbage ved 18, tiden og spiser lidt let mad, derefter er det afslapning og lige et smut ud i mørkningen og kikke lidt.

Velbekomme!

Her er da meget flot, sikke en udsigt.

Vi vil gerne sige godnat, med et kig ud mod indkørslen og søen, her er virkelig dejligt at være.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                              Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.