Forårstur. 2017.Køln.5

Ferievognen i Køln, foråret 2017.5

Så kan vi fortsætte vores tur ind til Køln. Vi tager linie 18 ude fra zoo, hvor bilen er parkeret, det er dejlig nemt og vi slipper for at ha' besværet med at finde en P.Plads inde i byen. Vi skal bare daske lidt rundt i byen og et smut ind i domkirken igen, så det er stille og roligt i dag.

Vi nyder livet i det fine vejr og sætter os nede på den hyggelige plads bag det gamle rådhus, hvor vi nyder en kop god kaffe.

Her kan i så se ham der rækker tunge af dem der sidder og nyder livet på den hyggelige plads, han er placeret på det gamle rådhustårn.

Lidt lokal kunst mens vi går rundt og hygger os i Køln.

Kom ikke her og sig at Marianne ikke er mega-stærk.

Engang skal vi vist tage os en tur med sådan et fint skib her på Rhinen.

Lige et billede af os fra Ferievognen, taget af en anden flink turist.

Her kan i se hvor flotte domkirken og den anden meget smukke kirke: Church of great st.Martin er.

De smukke huse langs Rhinen ved promenaden i Køln er da rigtig fine.

Lige et billede mere af miljøet her ved Rhinen i Køln.

Marianne er da lidt hård ved de to fyre her.

Domkirken i Köln


Helt tilbage fra det 4. århundrede har der ligget kirker på det sted, hvor domkirken i Köln nu ligger, men det var først i 1248, at der i byen ved Rhinen blev opført en af kristenhedens mest betydningsfulde katedraler – og et mesterværk i gotisk arkitektur. I 1880, det år kirken blev færdig, gjaldt den som verdens største bygningsværk.

Den nye stil, som man først langt senere kaldte „gotik“, kom fra Frankrig, og prægtige kirker som Notre Dame fik datidens mennesker til at forbavses. Sådan noget ville man også have i Köln, men naturligvis endnu smukkere, større, højere.


I dag er domkirken i Köln med over seks millioner besøgende hvert år Tysklands mest populære turistattraktion. De to enorme tårne er de højeste dobbelte kirketårne i verden, og de giver en betagende udsigt over Köln og omegn. Domkirken er i øvrigt helliget St. Peter og St. Maria og ikke de Hellige Tre Konger, hvis relikvier blev overført fra Milano til Köln i det 12. århundrede og siden har hvilet i det gyldne Dreikönigenschrein (Trekongersskrin) – og som har gjort domkirken til et vigtigt valfartssted. Der er også kostbarheder af umådelig værdi i skatkammeret, deriblandt Petrusstab og Petruskette samt Gerokreuz, vestens ældste kendte store skulptur. Også glasmalerierne i vinduerne, den udskårne korstol og malerierne fra det 14. århundrede fortjener din opmærksomhed.

Det var lige lidt om den flotte domkirke, som vi lige går en tur ind i igen.

I dag kan vi gå rundt i hele kirken uden vagtsomme præster.

Lidt smukke detaljer skal lige med her, når vi nu er på stedet.

Man får indtryk af en vældig katedral når man står og ser op mod indgangen af kirken.

Her det berømte: Dreikönigenschrein (Trekongersskrin), som har gjort kirken til et vigtigt valfartssted.

Gulvet er da også et kig værd, så i får lige lidt af det smukke håndværk.

Mange står stille og ser på den smukke kiste i det pureste guld, her er meget stemningsfuldt.

Smukt og stemningsfuldt! kan godt forstå at mange besøger denne flotte kirke.

Sidste billede inde fra den smukke kirke, nu vil vi tage bussen ud til vores bil og køre hjem til vores ferievogn. Vi har nydt meget at vade rundt i Køln i dag, og set det vi gerne ville uden at få stress, nydt lidt mad og fløjen en tur over Rhinen, så det har været en fin dag.

Farvel til Køln domkirke for denne gang, nu er vi på vej tilbage til vores rullende hotel.

Vi spiser til aften på en hyggelig Restaurant, der ligger lidt væk fra campingpladsen, med en fin udsigt ud over Rhinen, den hedder Restaurant fahrhaus og er meget hyggelig, og maden vi får serveret er glimrende.

Hjemme på pladsen er der kommet en autocamper i overstørrelse, den er fra Sverige og er vist et rullende hotel for et orkester, vi ser ihvertfald nogle søvnige unge mænd med instrumenter og en løjerlig påklædning bevæge sig rundt ved den flotte bus. Nu slutter vi denne dejlige dag og glæder os selvfølgelig til nye indtryk i morgen.

Tirsdag.D.25.4

Efter morgenmad tager vi telt ned og får klaret rejseekvipagen op, så vi er klar til at drage mod nord i morgen. Over middag tager vi ind til zoologisk have, hvor vi vil gå lidt rundt og hygge os med dyrene. Vejret er fint, med 12 grader og lidt sol og vind, med en enkelt byge ind i mellem.

Vel inde i den fine have, møder vi snart nogle søde grisebasser, næsten som at være ude på landet der hjemme.

Så kan det da ikke blive mere landligt! Marianne som traktorfører.

Vi skal lige ha' lidt billeder af de eksotiske dyr.

Flotte fugle, med tyndere ben end mig, skønt.

Ham her skal man vist ikke hoppe ned til! han er temmelig stor.

GAAAB! gider i godt lade være med at vække mig.

Elefanter og højhuse! en sjov sammensætning.

Elefantfamilien har det vist godt her i Køln, store som små.

Ham her nyder vi i ret lang tid, han elsker at bade.

Må lige op og ha' lidt sol.

Der må være noget der kan spises på den anden side af muren??

Ham her er vildt flot og ser ud til at være et stolt dyr.

Det er en ganske smuk zoo-park at gå rundt og slappe af i.

Vi slutter besøget i Køln-Zoo af med et billede af disse søde små fyre, der sidder i ders kurv under en varmelampe og hygger sig. Vi går lige ind i en smuk park. der ligger over for zoologisk have og kigger lidt på det smukke haveanlæg der er her.

Her er da rigtig smukt, vi er altid glade for at se sådanne flotte haver og parker.

Smukt rislende vand i et flot forløb, her er skønt.

Parken er fyldt med flotte arrangementer, også smukke skulpturer.

Der er ikke noget som smukke blomster og smukke træer, de skal nydes.

Smukke palmer er her også, man skulle tro at vi er i et sydligere land, måske syditalien.

Vi siger farvel til den dejlige by Køln! med dette billede af et smukt anlæg i byen.

dagen sluttes af med en tur ned til Rhinen, vi skal da sige farvel med manerer, vi skal jo hjemover i morgen.

Kan man få et smukkere afskedsbillede af den smukke by, der ligger ved en af de smukke floder i Europa? Rhinen er altid et besøg værd uanset om det er i Køln, Rhüdesheim, eller et helt andet sted man besøger floden. Nu vil vi sige tak for en dejlig afslappende dag her i Køln, og glæde os til en ny dag i morgen, hvor det jo går nordpå mod hjemlige egne.

Onsdag.D.23.4

Så er det afgang, vi kører fra pladsen kl. 9,30 i dejligt vejr, sol og ikke mange skyer, dog kun 8 grader, men det går nok, vi er jo indendøre.

Vi kører op over Hannover og må finde os i at der masser af stau og vejarbejde, så det tager sin tid. Vi vil overnatte i nærheden af Soltau, og ender igen på Auf Dem Simpel, som vi har brugt en del gange. Det er da også en fin plads med en god restaurant, så det er ok.

Så er vi på plads, nu kan vi slappe af, og få lidt luft efter al den stau-kørsel, det har været slemt på denne tur, som om der har været mere trafik end normalt i Tyskland. Vi spiser til aften på pladsens gode restaurant, der får man altid rigtig god mad til fornuftige priser, og så er det godnat og sov godt.

Torsdag.27.4

Så er vi på sidste etabe på vores dejlige forårstur, vi er kørt fra pladsen kl.9,45, og det går fint op over mod Hamborg. Vejret udmærket, sådan lidt skiftende, så det kan vi ikke klage over.

Denne bro kender de fleste rejsende campister vist! så er vi snart ved rørene under Elben.

Så skal vi se om vi kan komme ned i det "trange" rør, bare vi ikke bliver presset for meget sammen, der er ret meget trafik.

Vi kom gennem røret uden at lide overlast, så nu går det stille og roligt op gennem det sidste af Tyskland og ind i lille Danmark, til det hjemlige og kendte.

Så er ferievognen kommet hjem og er anbragt på sin vante plads. Nu skal vi ha' tømt vognen og vasket og gjort rent, så den er klar til næste tur. Vi takker alle dem der gider følge med i vores ture, og vil glæde os til årets sommerferie, der vist skal gå en tur til! Rom.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                           Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.