Forårstur Italien 2016.

Ferievognen i Italien. Foråret 2016.

Søndag.D.24.4

Så er det forår og dermed tid til den traditionelle forårstur i Ferievognen. Vi tager i år til Italien, det har Marianne besluttet, og jeg retter altid ind til højre, specielt når Italien er på spil, er nemlig selv lidt vild med det dejlige land.

Vores gode venner Marianne og John, har også besluttet at de vil til Italien i dette forår, men de vil besøge et andet område end os. Det forhindrer nu ikke at vi mødes under turen derned, da de kører hjemmefra, på omtrent samme tid som os.


Jeg henter Marianne i Viby kl. 13,00, med Ferievognen på slæb, så kan vi køre direkte sydover, det er da fantastisk sådan at være på tur igen, specielt efter vinterens hårde trængsler. Vi bliver nu lidt overraskede, da det begynder at sne nede omkring Horsens? Er det ikke forstur vi er på? Heldigvis kommer solen igen senere, så rolig nu' vi skal nok få fint vejr.

Hvad er det nu for noget? Skal vi ha' snevejr?

Det har da ikke noget med forår at gøre! mon vi snart skal ha' snekæder på??

Ikke grund til panik og snekæder, se nu bare hvor fint det er blevet.

Vi mødes med Marianne og John, på en rast, de har været hos Fleggård, for at proviantere lidt. Der havde vist været mange mennesker, så det havde taget alt for lang tid, ellers havde de været nået længere sydover. Kl. 15,30 fortsætter vi mod vores overnatnings plads, der ligger ca 40 km syd for Hamborg, pladsen hedder! Freizeit-camp-Nordheide, den er en ACSI plads, så overnatningerne er med rabat.

Her sidder en glad chauffør! han er på vej på tur med sin Ferievogn.

Så er det gennem tunnelen ved Hamborg, nu er vi rigtig på vej.

Ude på den anden side, med det traditionelle billede af skibe, og containere.

Vi ankommer til overnatnings-pladsen kl. 17,40, den ligger kun 2 km, fra motorvejen, så det er nemt. Marianne og John kommer ikke lang tid efter os. Vi hygger os sammen i vennernes vogn, og er så heldige at blive budt på aftensmad også, dejlig Lasagne, som fru Pagh har tilberedt, så kan man ikke forlange meget mere.

Her ligger vi da fint, side om side.

Godmorgen Marianne! er du klar til en ny dejlig dag på tur?

Farvel til en udmærket overnatnings plads, den har vi brugt før.

Mandag.D.25.4

Vi kører fra pladsen kl.9,30 i 5 graders varme, det er da ikke forår? Nå! pjat, det bliver nok bedre. Der skal lige tankes lidt brændstof inden vi kører ud på A7 igen. Vi havde egentlig planlagt at vi vil tage et ordentligt stræk i dag, da vi ikke har så lang tid at holde ferie i som vennerne, der vil overnatte på en plads der hedder! Camping Paradies Franken. Den plads har vi begge brugt en enkelt gang. Vi ombestemmer os ret hurtigt, og vælger at køre til samme plads som de to venner, så kan vi hygge sammen igen i aften. Turen går fint, med lidt stau i ny og næ, mest på grund af vejarbejde. Lidt slud, regn og sol, så det er rigtigt april vejr.

Foråret er på vej! man kan se de smukke rapsmarker i blomst.

Rast må der til, så vi kan få lidt kaffe, og føde.

Dejlig udsigt! vejret er da også ganske fint.

Går det nu ad Pommern til?

Det er da noget af en autocamper der kører der, et helt hus faktisk.

Se bare! træerne er begyndt at blomstre, lidt sent i forhold til hvad vi før har oplevet.

Vi ankommer til camping Paradies Franken, kl.16,30, det er koldt og lidt blæsende. Pladsen ligger nu også meget åbent, og der er ingen beplantning til at give læ, hvilket ikke gør det bedre. Vi kommer på plads, og får lidt varmt at drikke, og kl. 18,00 ankommer Marianne og John til pladsen.

Så ankommer de gode venner, det er da dejligt, så kan vi hygge lidt sammen.

Der er en udmærket restaurant på campingpladsen, men den har mandagslukket (Ruhetag), så vi kører ind til en lille by! Aub, der ligger 5 km fra pladsen, måske vi kan finde et sted at spise der. Der er heldigvis en meget hyggelig gammel restaurant der har åben. Vi nyder en god snitzel, med en mørk øl til, så kan det ikke blive meget bedre.

Selvfølgelig har den meget bette by, et hyggeligt lille torv.

Der står holdet og venter på fotografen! de er nok utålmodige efter at få noget mad.

Tirsdag.D.26.4

Vågner op til snevejr? Var ikke helt klar over at vi skal på vinterferie? Marianne mener at vi skal skrive hjem efter vinterstøvler og tykke frakker. Så tænker jeg nu mere på de der snekæder, måske vi skulle se om vi kan købe dem her et eller andet sted. Vi kører fra pladsen kl. 9,40 nu er det heldigvis holdt med at sne, men der er faldet en del, så vi må køre pænt, også da det ind i mellem stadig vælter ned med sne.

Sikke et vejr at vågne op til! og så på en forårstur? Nå vi må tage det som det kommer.

Selv om det nærmest er vinter, så er det nu dejligt at være på vej til nye dejlige oplevelser.

Det er nu ret flot, med det hvide sne, på de grønne træer.

Vi har aftalt med vennerne, at vi vil overnatte på en plads ved Innsbruck der hedder! camping Natterersee, men vi følges ikke ad, og faktisk kører vi over hver sin grænse til Østrig. Vi holder kontakt med hinanden med en sms engang i mellem, så vi ved hvor vi er.

Selvfølgelig har Marianne handsker med på forårstur, hun er forberedt på enhver situation.

Vi elsker når vi er på vej, og nyder de nye indtryk vi møder under turen, som her bjergene her, der ligger og ser så flotte ud.

Et smukt syn synes vi, når man ser de smukke alper forude.

Vi kører ind i Østrig, kl. 14,40, nu er der 11 grader varmt og solen prøver virkelig at komme frem. Vi slipper dog ikke for at komme til at holde i kø på et tidspunkt, men der er der 14 grader varmt, så det gør da ikke noget. Køen stopper jo også, og vi ankommer til Natterersee, kl. 16,10 og bliver hurtig installeret. Marianne og John er ikke kommet endnu, da de er kørt en anden vej, men vi venter bare tålmodigt på dem.

Her ligger vi da fint, med en flot udsigt til smukke bjerge.

Mon der bor nogen i den flotte vogn?

Man kan se at foråret så småt er ved at være på vej, her er ganske smukt at være.

Så er de to farende venner ankommet, de har haft en flot tur gennem Østrig.

Vennerne er på plads, og vi har fået lidt at spise, så hvad er mere oplagt end at gå en tur rundt på pladsen. Vi trænger selvfølgelig til at røre os efter al den køren. Pladsen er da også ganske fin, og sikkert hyggelig at tilbringe nogle dage på, specielt i højsommeren.

I kan vist godt se at her er ret hyggeligt.

De vogne er nu vildt flotte! hvad mon de bliver brugt til?

Der måles højde! hi hi, som når mænd måler overarms-muskler.

Lige et billede af de to rejsehold, vi har det nu ret fint sammen.

Campingpladsen har en fantastisk samling af legetøjs camping-køretøjer i alle mulige forskellige udgaver.

Hvad har de piger nu gang i? Tørrer de hår? Har de været i bad? Lader som ingen ting, ellers får John og jeg selv bare problemer.

Her slutter dagen så, vi ligger fint tæt på service bygningen, ses i morgen.

Onsdag.D. 27.4

Så skal vi videre! Marianne og John bliver en dag mere her på pladsen. De vi gerne se lidt af byen og området. Vi starter ud kl. 9,30, med kurs mod Italien, vi har 375 km til den plads vi har udset os nede i nærheden af Venedig.

Det sner da vi kører afsted, og der er 1 grads frost, men det gør nu ikke noget. Sneskraberen er i gang ved Brenner passet da vi kører over grænsen kl. 10,15, så vi må hellere køre pænt.

Vi er på vej op i højderne, godt der er saltet! flot er her nu, selv om det er koldt.

Så står vi her ved Brenner passet igen! Mon ikke Marianne fryser de små fingre?

Ferievognen holder her og fryser, det er da synd, godt vi skal ned i varmen.

Hvorfor mon Marianne ikke har taget sine medbragte handsker med? Den sne er da kold.

Vi kan ikke falde i staver her ved Brenner, så vi fortsætter ned gennem Italien mod vores plads, der hedder Serenissima. Efter et godt stykke tid på motorvejen stiger temperaturen til 20 grader, det er da skønt, så ved man at man er nede på den anden side af alperne.

Afsted det går! dejligt at være på ferie igen.

Så er vi ikke langt fra den valgte plads, der ligger ca 20 km fra Venedig.

Vi kører fra motorvejen 75 km før campingpladsen, betaler Kr. 26,70 i motorvejs afgift, det er sikkert ok. Det er nu også ret hyggeligt at køre på landeveje, vi ser mere af de steder hvor folk bor og lever, det kan vi godt li'. Vi ankommer til: camping Serenissima, Kl. 16,10, det blæser faktisk en del, men vi kommer hurtigt på plads, og kan snart drikke en kop eftermiddags the. Senere går vi en lille tur i området, men det begynder sør'me at regne og tordne, så ind med os.


Torsdag d.28.4

Op til en ny dag, det bliver da spændende at se hvad den bringer. Vi skal ihvertfald ha' telt op, så vi kan sidde i læ, der er faktisk ikke så varmt som vi havde regnet med, kun 15 grader her til frokost.

Så må manden til at knokle, der skal telt op.

Ove arbejder hårdt for at få husly, mens Marianne tager billeder.

Se nu bare! sådan bliver man en glad frue, tag over hovedet, og en hyggelig rede er bygget.

Vi finder lige ud af at der er koldt oppe i baderummene, der er åbent for oven, så vinden suser lige i gennem. Puuha, det er koldt, men vi skal altså i bad, så vi hopper lige ud i det.

Resten af dagen slapper vi lidt af, og nyder livet på camping. Til aften bliver jeg sendt ud og grille, så vi kan får lidt godt til ganen, så er den dag egentlig brugt.

Det er nu dejligt at slappe af med en god bog, efter at man har arbejdet ret hårdt.

Der skal også tjekkes for mail, og skrives til familien. Det er noget værre noget med de computere.

Nu har Marianne jaget mig ud igen?? Nå! men jeg kan jo godt li' det, grillmad er da ikke så ringe.

Fredag.D.29.4

Vi skal i dag en tur ind til Venedig, så vækkeuret er sat til at vække os lidt tidligt. Det er ret hyggeligt at komme ind til den smukke by, inden der er en masse turister. Så oplever man at byen vågner op i et roligt tempo og ser de lokale gøre klar til dagens arbejde.

Vi tager bussen lige uden for campingpladsen ind til byen kl.8,30, så er vi i byen noget før byen summer af turistliv. Busbilletterne kan købes i receptionen på pladsen til 3 eur for en tur/returbillet, det er da ganske rimeligt. Vi køber nu kort der gælder 48 timer, så kan vi også bruge bådene inde i Venedig alt det vi har lyst til.

Så er vi landet på bus stationen lige ved venedig, efter en rask "flyvetur" i en bus.

Der bliver passet på os, det er da betryggende.

Så er vi på vej! vi går stille og roligt gennem Venedig, ind mod centrum/Markuspladsen.

Der er allerede godt gang i det daglige arbejde her i byen.

Her er en dejlig stemning lige nu, men om ikke så lang tid vrimler det med turister.

Stilhed på en af Venedigs vandveje.

Her kommer vi til en smuk kirke.

Marianne har vist lidt travlt med kameraet.

Venedig på en anden måde.

Vi er på vej til den berømte! Rialto bro, det er en fin tur gennem en del af Venedig uden vildt mange turister. Da vi når til broen, er den desværre ved at blive renoveret, så det er ikke nemt at få nogle ordentlige billeder af den.

Se nu bare! ingen turister endnu, men blot nogle få lokale.

Fantastiske Venedig.

Der arbejdes skam også , her er det vand på flasker der losses til en butik.

Så er det vist canal Grande vi er nået til, vi springer på en båd til Marcus-pladsen.

Den indpakkede! Rialtobro, nu kan vi sejle under den istedet.

Tror at Marianne nyder turen på canal Grande.

Sikke en smuk gammel båd.

Det er en fornøjelse at sejle her på den berømte kanal! håber i nyder turen sammen med os?

Der fragtes masser af varer rundt til butikker og restauranter.

Det er en fantastisk dejlig oplevelse at sejle her på canal Grande i Venedig. Her er så meget historie at man bliver helt glad i hovedet. Klik på navnet på den smukke basilika under billedet, så kommer i ind på en side der skriver lidt om kirken.

Udsigten fejler skam ikke noget, her fra skibet.

Vi kan blive ved med at tage billeder! så har vi da også nogle gode minder med hjem.

Så nærmer vi os den berømte Marcus-plads.

Selvfølgelig er der vildt flot her på Piazza San Marco.

Vi er denne gang også inde i den smukke Marcus-kirke, men måtte ikke fotografere derinde, så her er lige et billede ude i indgangen.

Her er selvfølgelig fyldt med smukke gamle bygninger.

Detaljerne er ret flotte! her har vi vist den berømte Marcus-løve.

Marianne har lige tæmmet denne farlige løve! det er da ret sejt gjort.

Et sidste billede her fra den smukke plads. Vi har taget en frygtelig masse billeder, men vi vælger ikke at lægge en masse ind her, så kan i selv tage ned og se på alt smukke man finder her. Vi slutter siden her af, og springer over på en ny en af slagsen. Vi skal vist en tur over på Murano, i ved den der glas-ø.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                                        Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.