Forårstur.2017.Køln

Ferievognen i Køln, foråret 2017.

Søndag. D.16.4 

Så er vinteren ved at rinde ud og vi kan endelig tage på vores traditionelle forårstur. Forårsturen er noget vi altid ser frem til med store forventninger. Så er vinteren væk og der startes på nye skønne ture ud til nye gode oplevelser og indtryk.

Vi kører fra Hedensted kl.16,00 efter lidt arbejde og vil ikke køre længere end til Kollund, hvor vi gerne overnatter på vej på tur. Pladsen ligger fint når man er kommet lidt sent afsted og man er hurtig ude på motorvejen når man skal afsted næste morgen. Først har vi et par tomme gasflasker der skal byttes i Fakta på den anden side af grænsen, der sparer man hurtigt lidt kroner, når man nu er hernede, ellers kan det vist ikke betale sig, hvis man bor for langt væk fra grænsen.

Op til en dejlig morgen på Kollund, klokken er 06,40, sikke et dejligt vejr.

Mandag.D.17.4

Vi er tidligt oppe så vi kan komme ned mod Køln i god tid. Vejret er skønt og der er masser af glade campister på pladsen, så det er da en fornøjelse at stå op til sådan en ny dejlig dag med nye oplevelser i vente.

Vi har da ligget fint her i nat, sammen med andre rejsende folk.

Så er det afgang fra en fin plads her ved Kollund, nu skal vi ud og opleve.

Der er andre end os der er på tur, dejligt.

Marianne fanger lige et skib på vej over Kielerkanalen.

Det går stærkt med det kæmpe-store vejprojekt ved Hamborg.

Selv om der er virkelig meget vejarbejde og tæt trafik, oplever vi ikke kø, det er tysk grundighed der virker.

Klokken 11,00 kører vi gennem det kendte hul ned under Elben, det går rigtig godt ned over.

Så er vi ude på den anden side og skal lige ha' et billede med af en landsmand/skib omgivet af de kendte kraner her på stedet.

Sådan kan man også være campist! eller er det et havehus på vej til sin have?

Vi kører over bremen og oplever et vejr der skifter fra regn til slud og sne, så man skulle tro at vi er på vinterferie. Vi oplever også stau på stau, så vi tror at alle bilister i Tyskland er samlet her på A1.

Det er ikke ligefrem sommervejr vi er kommet ned til her i Tyskland.

Da vi nærmer os ösnabrück bliver vi enige om at nu har vi fået nok af stau, det har taget 4 gange længere tid at komme hertil end det plejer. Vi vælger at tage en overnatning på: Alfsee campingpark, det er en firestjernet plads vi har brugt før, her kan man overnatte uden at koble af. Vi ankommer til pladsen kl. 16,40, hvor vi egentlig burde være i Køln. Det er jævnt koldt, for ikke at sige hundekoldt, så vi kommer hurtigt ind i ferievognen og får skruet op for varmen, og så kan vi slappe af efter de mange timer i kø.

Her ligger vi og kan nu slappe lidt af i kulden, Marianne har nærmest vintertøj på.

Vi skal ud og røre os lidt, efter køreturen, det har vi vist godt af.

Reception og indkørsel til pladsen, som er ret fin med mange stjerner.

Vi er lige inde på fastligger-området, her er fine pladser med gamle flotte vogne.

Fastliggerpladser kan også være ret hyggelige og velholdte.

Tirsdag.D.18.4

Det har været en meget kold nat med regn af og til, så vi er nu glade for at vi ikke har sovet i telt. Vi hygger med morgenmad i campingvognen og får bagefter betalt, så vi kan komme videre ned til: camping Berger i Køln. Vi må slippe med 37,80 EUR, for overnatningen, så det er en dyr plads at overnatte på. Vi kører fra pladsen kl.10,00 og der er blot 5 graders varme, det er ikke prangende.

Her holder jeg så og venter på at Marianne får betalt, så vi kan komme afsted.

Så er vi afsted, nu skal vi lige over Mittellands-kanal og så videre mod Køln.

Vi vælger at køre et stykke tid på landevej (70 Km) inden vi igen ruller ud på motorvejen. Så ser vi lidt vi ikke havde set på den travle motorvej, det er altid sjovt.

Det ligner da en alien-helikopter, mon den er farlig at køre forbi?

Så er vi tilbage på den store hovedpulsåre, det går fint indtil videre. Vi er også heldige at se denne flotte gamle Morris.

Vi slipper nu ikke for at køre i kø, men vi er jo også i det tættest befolkede område i Tyskland, så trafikken er tæt og intens.

Så skal vi lige over Rhinen, og så kører vi ind gennem en forstad til Køln, med meget små veje, og vejarbejde. Vi kommer også gennem nogle villakvarterer med store kasser til huse, men pludselig kører vi langs Rhinen og kommer til pladsen. Det er fint at komme på dette tidspunkt, klokken er 15,00 og vi får hurtigt tjekket ind på en udmærket plads. Så kan vi endelig drikke en god kop the, det nyder vi efter køreturen.

Efter the og lidt afslapning, skal vi lige ud og se lidt på faciliteterne, iklædt vintertøj.

Pladsen ligger flot nede ved Rhinen, man kan se ind til Køln og den bro vi netop er kørt over.

Så står man her i sin varme vinterfrakke? Der skulle jo ha' været dejlig varmt? Nå pyt det går nok alligevel.

Hej Marianne! prøver du at gemme dig? Det kan du ikke bag det lille træ.

Sådan et træk er da høj klasse, det er vildt flot.

Sådan en påmonteret campingvogn/autocamper er nu også ret smart.

Et kig ud over pladsen oppe fra baderummene, der ligger på første sal.

Huset over for campingpladsen er da flot, og så står der en Zebra på altanen?

Vi er lige en tur på den anden side af vejen hvor pladsen ligger, her er et dejligt grønt område.

Ja! nyd endelig solen, den gir' da lidt varme her i den kolde luft.

Selv om det er koldt er der da heldigvis blomster på frugttræerne her i området, de er ganske smukke.

Vi slutter dagen af med et billede af en fin fløjtespiller, der står uden for receptionen. Nu vil vi hygge os i vognen, måske med et spil 500, det er Marianne lidt vild med, så det er jeg så også, det er da også hyggeligt frem for at glo på tv, så godnat og sov godt til i morgen.

Onsdag.D.19.4

Så er det i dag vi skal ha' vores nye telt op. Vi har købt os et: Ventura Marlin deltelt, til at bruge i de kølige perioder, da det kan være lidt køligt ude under vores solsejl. På den måde kan vi sidde ude i teltet selvom det ikke er varmt, når blot solen er fremme, da den hurtigt varmer sådan et telt op.

Vi får ret hurtigt teltet op og det står da ok, ihvertfald set i lyset af at det er første gang vi gør det. Det er et rigtig fint rejsetelt i en meget flot kvalitet og vi mærker ret hurtigt at det er et telt vi bliver meget glade for, så alt er fint.

Ser det ikke hyggeligt ud? Nu har Marianne fået et telt med fine gardiner, det er hun ret godt tilfreds med.

Så er reden bygget og vi er etableret her ved Køln for nogle forhåbentligt dejlige dage.

Vi spiser frokost i teltet, det er da dejligt at vi ikke sidder og bliver småkolde, men har det dejlig varmt. Det telt bliver vi helt sikkert glade for ud i fremtiden, når vi får mere tid til at tage på ture med vores elskede ferievogn. Efter frokost og et lille hvil, kører vi ind til Rodenkirchen og får handlet lidt ind. På vej tilbage parkerer vi nede ved Rhinen og går en tur langs vandet på den cyklesti/gangsti man kan køre ind til Køln på.

Det er altid dejligt at være ved Rhinen, der har en særlig stemning over sig.

Der inde ligger den by vi skal bruge noget tid i, det glæder vi os til.

Et kig op i en fin gade med flotte huse, de bor dejligt her ved Rhinen.

Køln dome ligger stor og mægtig inde i disen, den glæder vi os til at komme tæt på.

Man må sige at dem der bor her langs Rhinen bor ret flot. Der er mange meget store og flotte huse her i området ved vandet.

Det er hyggeligt at gå rundt her i den flotte gamle bydel ved Rhinen.

Vi nyder at at vi endelig er kommet gennem vinteren og igen er på tur med vores ferievogn. Det er sundt for sjælen at rejse og se nye steder, det kan vi ret tydeligt mærke på os selv, vi har det det fantastisk her ved Køln også selv om det ikke er særlig varmt. Vi finder en hyggelig cafe' med udsigt ud over Rhinen og nyder vores eftermiddags-the med en lille bitte kage til, livet er nu dejligt.

Efter the'en går vi tilbage mod bilen og kommer lige forbi en flot gammel kirke.

Kirken ligger smukt med udsigt ud over Rhinen, så kan præsten holde øje med sømændene på prammene.

Hjemlig hygge i vognen er da ikke så ringe endda.

Harry og Solveig nyder vist også at være på tur igen, de har jo også kedet sig i de lange vintermåneder.

Aftenen nydes i campingvognen med et spil 500, det er lidt hyggeligt, ihvertfald når jeg vinder, hvilket jeg heldigvis gør i aften. Da Marianne er blevet træt af at tabe stopper vi med kortspil og læser i vores gode medbragte bøger, vi har nemlig et helt bibliotek med når vi er afsted.

Torsdag.D.20.4

Op til en ny dejlig feriedag og vejret er ret fint, men ikke supervarmt, så vi vælger at spise morgenmad inde i vognen, da vi ikke vil sidde med overtøj på. Vi skal ind til Køln i dag, det er jo den by vi er taget herned for at opleve. Vi tager bus nr 135, der holder 500 m henne af vejen, den kører til banegården i Rodenkirchen, hvor vi tager tog/sporvogn nr 16 ind til Køln dom. Det er nemt og billigt, så slipper man for at lede efter parkering og kan nyde en øl til maden også uden at risikere noget grimt.

Så står vi her, klar til at indtage Køln med kameraet skudklar.

Det er nogle fine sporvogne der kører her, de kører faktisk helt til Bonn fra Køln.

Vi lander inde ved domkirken, så efter en fin tur på godt 20 minutter står vi her ved den store flotte domkirke.

Der er mange måder at prøve at tjene til dagen og vejen på, ham her er da ret dygtig til at male.

Vi skal vist ind og se lidt på den katedral, den er jo en af grundene til at vi er her.

Det er dog en imponerende størrelse den domkirke har! med en enorm detaljerigdom.

Da vi endelig er kommet ind i kirken, efter at være sluppet forbi et par smukt klædte præster, der stod og tiggede lidt mønter til kirkebøssen lige ved siden af en fattig forhutlet tigger der ikke så ud til at eje kongens mønt, er her fyldt godt op, og vi kan kun komme lidt ind i kirken, da der vist er et eller andet rundvisning lige nu. Der står nogle dyrt klædte præster og holder skarpt øje med at man ikke overtræder afspærringen, så det er med at opføre sig ordentligt.

Da jeg endelig kommer frem så jeg kan tage dette udmærkede billede af kirkerummet bliver jeg gennet væk af en sur præst?? Han skulle javes ud og sidde ved siden af den stakkels tigger så sur som han var.

Kirken er voldsom flot indvendig, men meget mørk, sådan er det mange steder i kirkerne.

Nogen har fået lov til at komme ind? Mon de har betalt præsten for det?  (Bare for sjov)

Søjlerne er fantastiske, i det hele taget er det et vildt flot byggeri.

Et sidste billede ind fra den flotte: domkirke for denne gang, vi kommer til byen en anden dag på turen, så kan vi måske komme ind og se nogle flere detaljer. Nu går vi ud i byen og kigger lidt, sådan bare uden mål, det er altid spændende at se hvad man møder undervejs.

Ved siden af kirken er der en flot plads, med et Romersk/Tysk museum, det ser ret flot ud her fra.

Er gået så langt væk fra kirken som det nu er muligt, for at få et billede af hele den flotte side, men det er nu ikke helt nemt.

Så prøver vi med sådan et billede uden forstyrrende elementer, bortset fra stilladset.

Vi går gennem det flotte museum, vi skal på den anden side af kirken, her er også fint.

Nyt og gammelt byggeri sammen, det ser da ikke så grimt ud, synes vi.

Den flotte Køln Bahnhof ligger ved siden af domkirken. Den er også ganske flot og her kommer vildt mange tog hele tiden.

Her på den anden side af kirken er det muligt at få et flot billede af det imponerende bygningsværk.

Marianne med kirken i baggrunden. Det nye moderne byggeri til venstre er det romerske museums restaurant.

Vi skal ud på den fantastiske stål-jernbanebro der leder togtrafikken over Rhinen.

På den flotte plads står denne fyr til hest, han holder nok øje med at turisterne opfører sig ordentligt.

Hohenzollernbrücke: er nok den mest berømte bro i Tyskland til at forsegle sin kærlighed ved at hænge en lås på broen og derefter smide nøglen i Rhinen. Dette ritual er for at elskende kan forsegle deres kærlighed på bedste vis'. Broen er ca 1,1 km lang og der er ikke et åbent sted på gitteret langs banen de 1,1 km, alt er fyldt med hængelåse, der egentlig må udgøre en betragtelig vægtforøgelse til broen.

Det er ikke det bare pjat, aldrig har vi set så mange hængelåse på en bro før, og vi har set mange.

Køln er en fantastisk flot metropol, også selv om der ikke er mange af de gamle huse tilbage, alt blev bombet sønder og sammen under krigen, dog gik man uden om domkirken, så lidt tænkte man sig da om dengang.

Den gamle jernbanebro er ganske flot, som den ruller sig ud over den dejlige Rhin.

Der er ikke engang plads til at vi kan få vores egen lille lås hængt op! ret imponerende.

Et kig op ad den fantastiske flod! den bliver man aldrig træt af at besøge, uanset hvilken by den løber gennem.

I kan nok se at det ikke er en overdrivelse med alle de hængelåse.

Rhinen er en god transportvej, her flyttes vist ret meget gods om året.

Så er vi nået over på den anden side, der hedder Deutz, her ligge blandt andet den kendte Køln-messe, med nogle enormt store messehaller. Vi har i vores unge år været på nogle fantastiske sportsmesser her i Køln, det huskes som nogle gode oplevelser, da vi ikke var vant til at rejse ude i den store verden dengang.

Kan godt forstå at Marianne ser ud til at nyde det lige nu, solen er fremme og vi er på et dejligt sted.

Også på denne side er der vagter til hest, der vogter over broen.

Køln oser af god stemning, her er meget flot, også selv der står en byggekran hist og pist.

Et billede af broen fra en vinkel man normalt ikke kan få. Nu går vi tilbage til den anden side, vi skal ha' lidt at spise. Vi hopper også lige over på en ny side inden denne bliver for lang, så følg endelig med.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                              Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.