Sommerferie 2015.Frankrig.8

Ferievognen i Frankrig, sommeren 2015.8

Onsdag.D.2.9

Det er koldt her til morgen, ikke lige hvad vi har været vant til i i mange dage, så det er med at tage varmere tøj på ned til badet, det går jo ikke at vi fryser.

Vi har jo en dag her inden vi kører hjem i morgen, så vi skal ud og se lidt af området, der skulle være fint i Göttingen, så der kører vi et smut ind.

Marianne står og snuser morgenluft ind, mon hun ikke er tilfreds med temperaturen, hun plejer nu ikke at brokke sig, så der er sikkert ikke noget galt, andet end at ferien er ved at være slut, det er da også lidt trals, men der kommer jo en ny ferie, som vi kan glæde os til.

Vejret blive heldigvis ganske fint da vi kører til byen.

Så er vi kommet til Göttingen og har fået parkeret bilen, nu skal vi en lille tur rundt, her ser ud til at være ganske dejligt, med vand og smukke huse.

Marianne finder da altid hurtigt nye venner, og det er nogle der aldrig brokker sig.

Hovsa, har fået øje på et flot kirketårn, der må vi lige hen og kigge lidt, måske det er værd at tage et par billeder af.

Det er en vældig flot kirke, der tårner sig op på en ikke særlig stor plads, så det er ikke nemt at tage billeder af hele kirken på en gang.

Marianne står foran den mægtige kirke! st.johanniskirche. Kirken er ret flot og ganske stor, som i kan se på billedet, vi skal se om vi kan komme ind og kigge lidt.

Så er vi inde i kirken, her er virkelig meget smukt, ikke så overfyldt, men alligevel et flot skue, så vi takker mange gange for kigget.

Hvor mon den stakkels fisk er fanget? Den ser da ked ud af det.

Her er mange flotte og smukt restaurerede huse, det er tyskerne ret gode til.

Man beholder de gamle ting, og laver dem i stand, i stedet for at rykke ned og bygge nyt, det kan vi nu godt li'.

Her er lige et flot hus mere, læg mærke til de smukke detaljer, flot lavet.

Her har vi det gamle flotte rådhus i Göttingen,med byens vartegn foran! den berømte, Gänseliesel-brønd.

Göttingen – universitetsbyen med tradition, charme og livskvalitet, sådan betegner Tyskerne den dejlige by. De hyggelige gågader, og mange fine butikker trækker masser af turister til byen, her er sikkert om sommeren en hel sydlandsk stemning. Over 1000 års byhistorie har efterladt dens spor. Den gamle by er omgivet af velbevarede voldgrave, derudover er der imponerende kirker, flotte universitetsbygninger og mange istandsatte bindingsværkshuse.

Den mest kyssede pige i verden! det siger man ihvertfald i Göttingen. det er en tradition at byens studenter over-øser hende med kys efter endt eksamen, også selv om det vist har været forbudt siden 1926.

Et billede inde fra det smukke rådhus, vi måtte faktisk ikke være der, da der skulle være et arrangement senere på dagen, men jeg nåede lige at nappe et par billeder.

Her er da ret fint, man kan godt forstå at de passer på deres gamle ting og sager.

Væggene inde i rådhushallen er dækket med gamle våbenskjolde, alt  her er i det hele taget rigtig smukt udført, her oser lidt af gammel tid og at her har været taget mange store beslutninger gennem årene.

Her er et hus der også er fyldt med de smukkeste detaljer, dejligt at man passer på tingene.

Her er vi lidt tættere på, de er nu ret dygtige de tyskere, og kreative.

Denne smukke kirke, hedder  jacobi kirche, den er nu også ret flot, som den står og knejser op i himlen.

Kirken er også meget smuk indvendig, et enkelt billede får i lige med på vejen.

Vi siger farvel til den dejlige by, Göttingen, med et billede af , måske? Kong Arthur, i ved, ham der samlede ridderne om et rundt bord. Nå lige meget. flot er den ridder nu, også selvom det ikke er kong Arthur. En campingtur til området ved Göttingen kan vi absolut anbefale, fordelen er også at der ikke er så langt dertil fra Danmark.


Vi smutter lige en tur til en by der hedder! Duderstadt, den skulle også være et besøg værd. Duderstadt ligger lige i kanten af harzen, óg der er ikke så langt dertil.

Duderstadt er en af de mest seværdige bindingsværks byer i Tyskland, byen er første gang nævnt i år 929. Allerede langt væk fra byen, kan man se de store tårne af kirkerne, st.Cyrakus, og st.Servatus, der tårner sig op i byen. Man kan også se westertårnet, der tilhører bymuren, der er bygget for flere hundrede år siden, for at beskytte byen mod indtrængere.

Velkommen til Duderstadt! mon ikke de vil sige sådan til os, hvis de kunne?

Her virkelig så smukt i Duderstadt, man bliver helt glad i hovedet af at være her.

Her er et par billeder inde fra st.Cyrakus-kirken, jeg har taget mange flere,  men da kirken er et overflødighedshorn af smuk og interessant udsmykninger, der ikke kan beskrives udførligt nok, er det kun to jeg viser her. Det kræver et besøg i kirken, hvis man gerne vil have fuldt udbytte af alt det flotte.

Nu har Marianne fundet en ny ven! en kvindelig Robin Hood.

Lidt stemning fra byen, der virkelig har formået at bibeholde en gammel og middelalderlig stil

Rådhus kælderen, mon ikke det er et fint spisested?

I midten af Duderstadt, står det smukke gamle rådhus og lyser helt fantastisk op.

Rådhuset er et af Tysklands ældste rådhuse, og efter sigende et af de skønneste, det er ihvertfald det smukkeste vi har set.

Inde i forhallen i det gamle rådhus, men kan tydelig fornemme at det er et gammelt hus.

Udenfor er der fyldt med smukke detaljer, se bare trappen her.

Det er flot arbejde man har lavet, de gamle traditioner holdes i hævd, og man vedligeholder tingene i gammel stil, i stedet for at rykke ned og bygge nyt.

Bliver nødt at vise et sidste billede af det smukke rådhus, der ligger midt i Duderstadt, vi kan jo ikke stå i stampe her selv om det er vildt flot, vi skal vist også ha' lidt kaffe når vi nu er i byen.

Her er mange hyggelige restauranter og cafe'er, hvor man kan sidde og nyde en god middag, eller kop kaffe.

Hvad mon min dejlige kone tænker på? Mon hun er lidt ked af at ferien er slut lige om lidt?

Efter kaffen går vi rundt i de hyggelige gader der er her i Duderstadt, det er kanon hyggeligt med de mange smukke huse, og fine butikker der er her.

I slipper ikke for et par af de flotte skilte, der findes i de fleste tyske byer, det er mange gange små kunstværker.

I dette smukke hus boede Goethe, det står med et fint skilt på facaden, det er da god reklame.

Det smukke tårn ved siden af er west-tårnet, der står i forbindelse med den gamle bymur, der er mange hundrede år gammel.

Vi er gået op på bymuren, her er ret flot, og man har et fint kig ned over den velholdte by.

Man kan komme på en guided mur-rundgang, det er sikkert spændende.

Bare lige for at i kan se, at det ikke er fup, at "Goethe" har boet i det hus engang for mange år siden, så kan i se det på billedet her. Her slutter vores tur til den smukke by Duderstadt af, nu er det slut, med alle de fornøjelser og vi kører hjem til Ferievognen og slapper af resten af dagen.

Da vi kommer hjem til Ferievognen, forlanger Harry,Solveig og lille Sylvia at blive luftet, og fotograferet, så man også kan se at de er med på turen, så her er de.

Campingplads am hohen hagen, er en glimrende plads, der også ligger godt som overnatnings-plads på vej nord, eller sydpå. De sanitære faciliteter er rigtigt gode, og der er rent overalt. man ligger udmærket på turist-pladserne, med en fin udsigt, så den plads kan vi godt anbefale.

Nu vil vi sige godnat til denne yndighed, vi skal jo hjem i morgen, så vi må være udhvilede til turen.

Torsdag.D.3.9

Så er det op til hjemturen, der er ikke for varmt, faktisk lidt koldt, kun 10 grader, tror dælme vi kører sydpå igen.

Det går så nok ikke, vi har jo forpligtigelser der skal overholdes, så vi må hellere komme afsted. Vi kører fra pladsen kl. 8.10, får lige en hyggelig sludder med et hold flinke danskere inden vi smutter, de er på vej sydpå, på ferie, er vist lidt misundelig, men på den gode måde altså. Vi har 586 kmilometer hjem, det er ikke så galt, bilen er tanket, og også nyvasket, det fik vi gjort i Duderstadt i går.

Så er det rast, det skal da også holdes, så man ikke går helt kold i kørslen, vi har ganske fint vejr på vej hjem, og ikke problemer med trafikken, så ingen grund til klage.

Ned i hullet ved hamborg, så er vi ikke langt hjemmefra, nu håber vi at undgå stau op mod Flensborg.

Vi kører gennem Elbtunnelen kl.11,30 i solskin, og sørme 19 grader, det er da ikke helt galt, og så holder vi sidste rast på rastplatz Brokenlande, hvor vi spiser varmt mad, det er ikke noget vi normalt plejer at gøre, men så slipper vi for at lave varm mad i aften, lidt doven må man godt være.

Så slutter festen, nu er vi lige straks hjemme, vejret er blevet lidt skummelt, så vi håber vi kommer hjem før det begynder at vælte ned. Vi har kørt 5.391 km, på denne tur, og haft en fantastisk ferie, så nu vil vi selvfølgelig glæde os til at komme hjem til ungerne igen, og måske begynde at snakke lidt om næste tur med rullevognen. Tak til alle de mange der følger os på vores ture, det er vi meget glade for, og vi håber andre får lidt inspiration til egne ture af at følge med her på siden.

Copyright. Ferievognen2. Ove Lund.                                             Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.